IBK Kungälvs tränare Pauli Kobalej får äntligen drilla sina killar med boll och klubba.
IBK Kungälvs tränare Pauli Kobalej får äntligen drilla sina killar med boll och klubba. Bild: Linus Olsson

Första bollkontakten på ett halvår när Kungälv öppnar upp igen

Det var sju månader sedan senaste gången en spelare i IBK Kungälvs A-lag slog en passning till en medspelare. Nu öppnar Kungälv försiktigt upp igen, däribland portarna till idrottshallarna.

ANNONS

1 juni börjar Kungälv kommun gradvis att öppna upp igen. Mimers hus kan återigen ta emot externa hyresgäster, dock ej privatpersoner och detsamma gäller kommunens idrottshallar, även om omklädningsrummen kommer att hållas stängda ett tag till. Det meddelande kommunledningen i fredags.

– Det var positiva besked. Nu kör vi gång på tisdag och håller på fram till midsommar. Det är efterlängtat, säger Pauli Kobalej, tränare i IBK Kungälv.

IBK Kungälv hann spela en knapp handfull matcher i innebandyns division 1 herr innan andra vågen av coronapandemin slog till och stängde ner all verksamhet under elitnivå. Laget har inte fått träna tillsammans, ett tag inte ens utomhus och definitivt inte inomhus.

ANNONS

– Det blir bollövningar. Handlederna kommer vara som stockar nu.

Kommer det vara ett gäng kalvar på grönbete du få se – eller övergödda oxar?

– Det kommer nog vara kalvar på grönbete. Eller Bambi på hal is. Det är klart att det kommer att ta lite tid. Vi får skynda långsamt och komma igång för att få igen känslan med bollen. Men det är samma för alla, menar Paul Kobalej.

LÄS MER:Avblåst i innebandyn – tränaren slutar i IBK Kungälv

Han tror att spelarna har hållit igång fysiskt under uppehållet, både i löparspåret och på gymmet.

– Tekniskt sett har det stannat upp. Men de är unga, de har blivit ett år äldre och lite smartare och kan tänka mer. Men tekniken sitter i klubban. Vi lägger hellre tid på att få tillbaka den känslan, inte bara fys, även om vi kommer göra det också.

LÄS MER:På tisdag börjar Kungälv öppna upp

IBK Kungälv planerar att köra uppemot 1,5 timma inomhus med boll inne i Munkegärdehallen. Därefter tar maratonmannen Anders Soovik över och avslutar med en halvtimma fysträning.

– Det kommer bli klart jobbigt när de inte har tekniken. Då blir det ännu tyngre fysiskt sett, säger Pauli Kobalej som redan börjat höra sig för med andra lag om träningsmatcher.

– Vi är väldigt sugna på att spela match.

ANNONS