Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erica Elvmar och Rut Stening på guldjakt för Kungälv i kanot-SM. Bild: Privat
Erica Elvmar och Rut Stening på guldjakt för Kungälv i kanot-SM. Bild: Privat

Ett SM med guldkant för Kungälvs unga kanotister

Kungälvs kanotungdomar paddlade 17 medaljer under SM. Det gör Kungälvs kanotklubb till femte bästa klubb i Sverige.
– Detta är det bästa SM för Kungälv på många år, säger tränaren Johan Nilsson.

SM avgjordes på Hjälmsjön i Örkelljunga. Och det skulle bli en riktigt bra vecka för Kungälvs kanotklubb. När vattnet blivit stilla igen fanns 17 medaljer, varav åtta guld, med hem i till prisskåpet. Av totalt 28 klubbar representerade, så slutade Kungälv som femte bästa.

– Kungälvs kanotklubb som för några år sedan gjorde en omstart efter en svacka skördar nu frukterna av detta arbete. Framförallt är det i de yngre klasserna klubben är stark och har stor bredd vilket bådar gott för framtiden, menar Johan Nilsson.

Både tjejer och killar i medaljstriden

I klassen H14 vann Kungälv två guld och ett silver K4 genom Storm Siverbrant, Adrian Lacko , William Falkenström och Axel Hildesson. När killarna körade K2 blev fyra medaljer på tre distanser: guld på 200 meter genom Adrian Lacko och William Falkenström, guld till Lacko och Storm Siverbrant, samt brons till Falkenström och Hildesson på 500 meter.

Kungälv var åven med i toppen på 2 500 meter. Lacko och Siverbrant var tvåa i sin K2. De var också fint med i K1, Siverbrant kom in som trea på både 300 och 500 meter, medan Lacko tog bronspengen på 2 500 meter.

På tjejsidan för 14-åringar var Rut Stening kanotisten med mest guldglans. Hon vann guld på 200 och 500 meter, och silver på 2 500 meter. I K1 blev det silver på 200 meter, samt brons på 500 meter, i par med Erica Elvmar.

Mix funkade fint

Kungälvs starka insatser i H14 och D14 bar frukt även till mixklassen. Storm Siverbrant och Rut Stening vann guldet både K2 och K4, den senare klassen ihop med Erica Elvmar och William Falkenström.

– Väldigt kul att se så många av de yngre som lyft sig under tävlingarna, nästan från en dag till en annan. Det syns tydligt då vi rullat våra besättningar så att alla fått köra lika många besättningslopp men alla besättningskombinationer har lyckats ta medaljer och fina placeringar. Även i K1 har killarna kört oväntat starkt och slagit varandra inbördes vilket bådar riktigt gott inför framtiden med ett gäng som kommer att pusha varandra till nya framgångar. På hemmaplan finns ytterligare några killar i samma ålder som inte kunde köra SM men som absolut kommer att bli att räkna med, våra 07-08:or är riktigt starka, tycker Johan Nilsson.