Kode och Kongahälla kan börja spela träningsmatcher 1 juni och seriespel 15 juni. Men tiolagsserien kommer ändå avgöras med enkelserie.
Kode och Kongahälla kan börja spela träningsmatcher 1 juni och seriespel 15 juni. Men tiolagsserien kommer ändå avgöras med enkelserie. Bild: Linus Olsson

Enkelserier för fotbollen – Kode-Blixt: ”Löjligt”

Det blir enkelserie för Göteborgsregionens distriktsserier i fotboll. Göteborgs FF satt möjlig seriestart från 15 juni. Det möts av både förståelse och kritik.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Division 4 herr och nedåt, samt damtrean och lägre ner, kan starta sina serier från 15 juni, samt börja träningsspela från 1 juni. Det har Göteborgs fotbollförbund gått ut med på sin hemsida. Det blir heller inga dubbelmöten, utan första halvan av spelprogrammet lyfts bort och säsongen avgörs med en enkelserie, precis som förra året.

Carl Blixt är kritisk att damtrean med tio lag ska spela enkelserie.
Carl Blixt är kritisk att damtrean med tio lag ska spela enkelserie. Bild: Linus Olsson

– Löjligt att vi ska spela enkelserie i år igen. Flertalet av de som spelar fotboll vill spela match. Det är därför vi tränar. De senaste 1,5 åren har vi tränat enormt mycket i förhållande till antalet matcher, säger Carl Blixt, tränare för Kode IF:s damer.

Han grundar sin kritik på att Kodes serie division 3B bara innehåller tio lag.

– Främst är vi glada att serien ända kan spelas, men personligen är jag väldigt besviken över att det inte blir dubbelserie. Vi hade kunnat lösa det med lite vilja och skohorna in en och annan match. Vi hade mäktat med att spela de matcherna och planerna är spelbara långt in i november, säger Carl Blixt.

Seriepremiär i augusti

Kode-damerna har sin första seriematch inplanerad i augusti.

– Vi får hålla oss med träningsmatcher från 1 juni till vårt uppehåll. Sedan blir det en form av rivstart. Jag antar att flera andra har samma uppfattning som vi. Man längtar att få tillbaka någon normalitet, säger Kode-coachen.

I division 4-laget FC Komarken skulle det innebära en extremt kort vårsäsong innan uppehållet. Det ska FCK försöka ändra på.

– Vi ska försöka börja spela efter 1 augusti. Antar att vi kommer planera in några träningsmatcher innan. Det ska bli jättekul, säger Robin Andersson Malmros i FC Komarken, som tar beskedet med jämnmod.

LÄS MER:Fotbollstrean kommer till skott – med derby direkt

För division 5-lagen låg det på förslag att de serierna skulle genomföra en full serie, liksom lagen i sjuan. Så blir det inte, utan nu blir hela seriesystemet inom Göteborgs distrikt synkroniserat i enkelserier.

– Det här hade vi nästan räknat med sedan första förslaget. Det blir nog att vi börjar spela efter semestern. Förra året hann vi spela en match innan sommaruppehållet, säger Jimmie Larsson, ena halvan av Kodes IF tränarduo.

Laget kommer troligen utnyttja tiden innan sommaren till att spela träningsmatcher.

– Killarna vill spela match, det är det fotboll handlar om. Sedan ska vi försöka träna på under semestern med de som är hemma, för att vara igång i augusti, säger Jimmie Larsson.

ANNONS