Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Engla Nilsson stora skrällen på Finnkampen

Tre Kungälvs-tjejer fanns med på Olympiastadion i Helsingfors. Meraf Bahta, Lovisa Lindh – och så flicklandslagets Engla Nilsson.

Meraf Bahta gjorde sitt och vann 10 kilometer landsväg på lördagsförmiddagen. Lovisa Lindh var senare samma dag med och bidrog till damernas totalseger med att komma trea på 800 meter.

Lite i skymundan svarade Kungälvs höjdhoppare Engla Nilsson (född 2005), till vardags i Öis friidrott, för den största överraskningen när hon gjorde debut i landslaget. I flicklandskampen var hon lägst rankad av hopparna.

– Engla hade på förhand det sämsta personliga rekordet, men hon var den som hoppade absolut bäst och vann på segerresultatet 1.70. Trots att det var extremt svårhoppat i tio grader och kraftig kall motvind, berättar hennes tränare Fredrik Haraldsson.

Sedan följde tre fina försök på personliga rekordhöjden 1.74, men hon fick nöja sig med 1,70. Engla Nilsson landade med Finlandsfärjan i Stockholm under måndagen. Sedan följer tre dagars träningsläger i Sollentuna. Kungälvs-Posten har försökt nå henne för lite Finnkamps-snack, men utan resultat.

I helgen innan tävlade hennes års- och klubbkamrat Axel Eenfeldt från Ytterby i längd på USM i friidrott. Axel har dragit med skador i nästan ett år och knappt kunnat tävla, trots det lyckades han slå nytt personligt rekord i kvalet med 6.55 meter och ta sig till final. I finalen slutade han sjua i rätt besvärliga vindar.

LÄS OCKSÅ: Äntligen tävling för Meraf Bahta – comeback i Finnkampen

LÄS OCKSÅ: Meraf Bahta missar även EM

LÄS OCKSÅ: Guld i Världsungdomsspelen – nu väntar eliten för Engla Nilsson

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.