Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

En tränare blir tre i KS bandy – som värvar måltjuv från rivalen

KS bandy tar in två nya tränare utifrån som bildar en ledartrio ihop med Annika Lundberg. Klubben har även gjort klart med ett nyförvärv.

KS bandy har de senaste åren var en intern angelägenhet. I princip alla spelare har haft en bakgrund i de egna ungdomsleden, med krafter ur föräldragruppen som har tagit ett ledaransvar, undantaget Annika Lundberg, som ändå haft starka band till klubben.

Nästa säsong får Annika Lundberg coacha laget tillsammans med Patrik Karlsson och Tobias Larsson, som senast sågs som tränarduo i IFK Vänersborgs damlag.

– Vi blir en ledargrupp, där alla tre kommer att vara tränare. Jag kommer inte att vara huvudtränare. Vi kompletterar varandra bra och det är bra med nytt folk i truppen. Det kan utveckla alla tjejerna. De blir oerhört kul att få in någon utifrån som inte har haft tjejerna innan. Det kan ge en ny energi i truppen, tror Annika Lundberg.

Vass anfallare in

KS bandy har varit fullt upptagna med att säkra den befintliga inför nästa säsong, men tidigare i veckan gjorde klubben klart med ett nyförvärv utifrån. Det var flera år sedan det hände senast. 19-åriga Iri Brattkull byter elitserierivalen Skirö mot KS bandy.

– Hon ville flytta från Skirö och också plugga på universitetet. Vi har träffat varandra i landslagssammanhang. Iri Brattkull kontaktade oss och frågade om vi var intresserade. Självklart var vi det, berättar Annika Lundberg.

Hur är hon som spelare?

– Energisk på plan. En måltjuv som ofta är på rätt ställe.

Det kan bli fler nytillskott framöver, det finns gott om före detta Kareby- och KS-spelare i förskingringen.

– Vi pratar med flera, men det ska också till lägenhet och jobb, eller besked om de kommer in på skolor.

Den som kan hoppas på hemvändare från Villa Lidköping eller bandygymnasiet i Sandviken kan däremot sluta göra det. Moa och Ida Friman har skrivit på nytt kontrakt med Villa, som också har lockat till sig Ellen Nilsson från Saik, medan hennes tvillingsyster Alice Nilsson tar en paus från bandyn.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.