Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frej Andersson Öberg i bröstsimmet för Kungälvs SS i Borås. Bild: Privat
Frej Andersson Öberg i bröstsimmet för Kungälvs SS i Borås. Bild: Privat

En lång väntan är över – Kungälvs simmare tävlade igen

Efter knappt ett års väntan fick Kungälvs simmare tävla igen. Och de trivdes naturligtvis som fisken i vattnet.

Det var ett tävlingssuget Kungälvs SS-gäng som åkte till Borås simarena i helgen. Coronapandemins har saboterat allt som andats tävling. Kungälvs simmare har varit hänvisade till att träna och åter träna. Det har åtminstone skapat en vältrimmad grupp från KSS.

– Jag tycker att det är jättekul att vi är tillbaka i vattnet igen och får möta de andra klubbarna. Den senaste tiden har vi bara kört temporära tävlingar på hemmaplan inom klubb. Det ger inte alltid samma sparring som när vi träffar grannklubbarna och gör något tillsammans. Det betyder så mycket för våra simmare att komma ut och möta andra tävlande och få officiella tider, säger tränaren Martin Isaksson i Kungälvs simsällskap.

Senaste tävlingen var i oktober. Kungälvs SS har trots allt klarat den långa perioden över förväntan. KSS har till och med utvecklats och växt som förening.

– Vi har jobbat ganska starkt med det och lyckats med att variera vår träning och motiverat våra grupper på ett bra sätt. Från att ha varit 75-80 tävlingssimmare är vi nu runt 100. Vi siktar på att ta storklubbarna så småningom. Det blir kul att se fram emot lyxproblemen när samhället återupptas och vi får oroa oss för om vi få plats i bassängen. Vi behöver fler banor och fler tränare, menar Martin Isaksson.

Med totalt 128 KSS-starter på schemat blev det en lyckad helg fylld av både medaljer, prestationspriser och personliga rekord.

Svante Tjernström simmade till sig en andraplats i prestationstävlingen med 411 poäng, medan klubbkompisen Josef Holmén var femma med 391 poäng.

Frej Andersson Öberg, Felicia Haugland och Ida Osterman var några av KSS-ungdomarna som gjorde bra ifrån sig i Borås. Bild: Privat
Frej Andersson Öberg, Felicia Haugland och Ida Osterman var några av KSS-ungdomarna som gjorde bra ifrån sig i Borås. Bild: Privat

Kungälvs simsällskap kommer vara aktivt under sommaren. 3 juli är det SM i den udda grenen hindersim, där KSS egen Anton Arvidsson har det svenska rekordet från förra året. I år kommer flera simmare från klubben att vara med för att höja ribban än mer.

Dagen efter blir det precis som förra sommaren en klassisk Vansbrosimning, fast på hemmaplan. KSS hoppas att upprepa förra årets lyckoträff och göra tävlingen ännu större och roligare.

Den korta tävlingssäsongen avslutas 9-11 juli med Bockstensdoppet i Varberg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.