Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

En fotbollsmatch med tre pauser var inte till fördel för Kongahälla

I värmeböljan krävdes det tre pauser varav en längre för att kunna klara av att spela en fotbollsmatch.
Det var inte till fördel för IK Kongahälla som förlorade lördagens omstart i seriespelet i herrarnas division 3 mot Laholms FK med 1–3. IKK-tränaren Stefan Vennström grämde sig över två missade lägen som kunde gett en annan utgång.

Granne med idrottsplatsen Kongevi ligger Kungälvs Parken. Där inne spelade under lördagseftermiddagen musiker i ett band för en publik – oklart vilket sammanhang.

Den sista låt som bandet framförde var, lämpligt nog med tanke på vädret, Gyllene Tiders ”Sommartider”. Den sammanföll med att fotbollsmatchen mellan Kongahälla och gästande Laholm blåstes i gång.

Om gästerna från södra Halland därmed kände sig mer hemma till tonerna av det sydhalländska popbandet är oklart, men Laholm spelade i första halvlek inte upp till match och som det anstår ett lag på andra plats i tabellen.

Det var snarare IKK som höll i taktpinnen.

”Det var fan ett under”

Men den första halvleken, som avbröts halvvägs för en snabb vattenpaus (samma sak skedde i den andra), slutade mållöst. Vilket var smått obegripligt med tanke på de två chanser Kongahälla hade.

Lagkaptenen Tommie Veljovics nick i den 22 minuten passerade LFK-keepern Rasmus Lundgren men en vittröjad nickade bort bollen framför mållinjen.

Med mindre än tio minuter kvar att spela bröt Eric Kallberg på mittplan och avancerade mot mål. En försvarare han dock ifatt och störde så pass mycket att avslutet gick en bra bit över mål.

– Det var fan ett under att vi inte tog ledningen med det friläget och Tommies nick! Jag tycker att vi dominerade matchen på det sätt som vi hoppades på, menar Stefan Vennström, huvudtränare i Kongahälla.

Två ”pissmål” plus självmål

När matchen blåstes i gång visade termometern i skuggan på 30 grader. På en konstgräsplan blir det naturligtvis ännu varmare.

Påverkar det matchplanen? Måste man tänka om?

– Lite grann. Samtidigt är det inte 50 grader och Sahara-öken. Men klart att det påverkar lite grann; vi pressar kanske inte lika högt. Men i övrigt är det samma matchplan som vanligt, säger Vennström.

Oavsett påverkan av värmen eller inte, så anser Vennström att hans lag inte startade andra halvlek lika bra som i den första.

– Vi började slarva och tog inte markeringarna. De fick två enkla pissmål och så ett självmål. Då var det och god natt.

Laholms första mål kom i den 73.e minuten när Edmond Tasimder på ett inlägg från höger kunde pricknicka in 1–0 mitt framför mål. Lagets andra balja var en chans från ingenting. Trean? Ett självmål. Japp, det var en sådan dag...

– I bortamatchen hade de också marginalerna på sin sida. Vi kunde lika gärna ha tagit tre poäng. Då hade vi två jättefina lägen som vi missade. Samma i dag. Vi måste ta vara på lägen mot sådana här lag. Förr eller senare hittar de sina lägen, säger Vennström.

Isac Ohlsson debuterade

IKK kunde visa upp en ny spelare i startelva. Från Grebbestad i division 2 har IKK hämtat anfallaren Isac Ohlsson som har ett förflutet i Vennströms tidigare klubb Skärhamns IK.

Hur var hans insats, tycker du?

– Han fick inte så mycket att jobba på och var lite för het kring offsiderna; han gick lite för tidigt, säger han om den spelare har lite problem med en krånglande fot.

– Han går inte riktigt på hundra procent men han gör ändå en OK insats.

LÄS OCKSÅ: Halvtid i fotbollen – så ser lagen på vårsäsongen

LÄS OCKSÅ: Bengaler och brinnande känslor i Kongahällas derbyvinst

LÄS OCKSÅ: Målkalas utan dess like på Kongevi

Fotboll

Division 3 sydvästra Götaland herr

IK Kongahälla-Laholms FK

1–3 (0–0)

Målskytt IKK: Ludvig Holgersson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.