Hannes Asp till Kungälvs IK från Rögle BK.
Hannes Asp till Kungälvs IK från Rögle BK. Bild: Rögle BK

Elitjunior satsar på Kungälv hockeys seniorer

Efter fem år med spel i Frölundas, Almtunas och Rögles U- och J-elitlag vänder den 20-årige vänsterforwarden hem. Hannes Asp gör sin första A-lagssäsong i moderklubben Kungälv hockey.

ANNONS
|

Kungälv hade stängt båsdörren och spikat truppen redan tidigt under försommaren, såvida det inte dök upp något särskilt bra. Det har det gjort, flera gånger om. Återvändaren Isac Tonsjö presenterades i mitten av juli, efter spel i Färjestad. Några dagar senare är det klart att Hannes Asp drar på sig den röda KIK-tröjan igen, efter spel i flera elitklubbars juniorlag, senast i Rögle.

LÄS MER:Backtalangen vänder hem från Färjestad

– Det var en rolig upplevelse med väldigt mycket proffsighet rakt igenom. Det var väldigt mycket träning både on och off Ice. Men även hela biten med kosten var det en stor del man fick hjälp med, och tillgången till allt, säger han om tiden i Rögle.

ANNONS
Har varit med förr. Hannes Asp och Joel Wiklund (nu i Stenungsund) avgjorde en final GP-puckenKungälv U12-Härryda 2013.
Har varit med förr. Hannes Asp och Joel Wiklund (nu i Stenungsund) avgjorde en final GP-puckenKungälv U12-Härryda 2013. Bild: privat

Hannes Asp håller helst till på vänsterkanten.

– Jag skulle vilja beskriva mig som en tvåvägsspelare som använder mig mycket av mitt spelsinne och passningsspel. Och jag är en spelare som gillar ha mycket puck och komma i fart. Jag vill fortsätta att jobba på mitt skott och min skridskoåkning för att göra mig till en mer komplett spelare. Men även jobba på mina styrkor för att kunna bidra på bästa sätt med mitt spel, säger han i ett försök att beskriva sig som spelare.

ANNONS