Wiggo Kvarnryd. Kungälv kyokushin karate.
Wiggo Kvarnryd. Kungälv kyokushin karate. Bild: Niklas Ohlson

Efter två års väntan – nu kan äntligen Okawa cup bli av

I helgen arrangerar Kungälv kyokushin karate sin första öppna tävling på två år. Chefstränaren shihan Mikael Andersson ser ett uppdämt tävlingsbehov inför Okawa cup.

ANNONS
|

Klubben gjorde två försök att arrangera sin egen Okawa cup det gångna året. Försöken stöp redan på planeringsstadiet i pandemins skugga. Nu blir Okawa cup äntligen av och 100-tals fighters är på väg in till Kungälv. Det finns ett stort sug efter att få tävla igen, enligt klubbens eldsjäl.

– Det kommer 150 fighters. Det är många fler än vad vi hade hoppats på, säger Mikael Andersson.

Okawa cup går över två dagar. På lördag är det kata, tekniktävling. På söndag är det fight. Och allt händer i Kungälv kyokushin karates klubblokal nere vid utesimbadet.

– Det går inte att samla alla på en gång, logistiken blir viktig. De tävlande får komma in i kluster. Det kommer 150 deltagare plus anhöriga och klubbmedlemmar. Det är 20-25 klubbar representerade. Vi har monterat ett stort tält med värme som fungerar som uppvärmningsyta. Och inne har vi mobila läktare.

ANNONS

Det väntas även mycket folk som vill titta på tävlingarna.

– Det är gratis och vem som helst får komma och titta. Vi stoppar ingen.

Vad betyder Okawa cup för klubben?

– Vi har arrangerat många tävlingar och varje gång vi gör det får vi en bra gemenskap. Det är arbetsgrupper, tävlingsledning och sponsorer som träffas och gör något tillsammans. Det här blir den största tävlingen för det här året. Nästa år med ett sådan här pådrag får vi ha det i Mimershallen.

Flera av Kungälvs egna fighters ställer upp, bland andra SM-medaljören Henny Hedlund och tungviktaren Tim Jensen, samt klubbens barn och ungdomar.

ANNONS