Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Romelandas Mattias Nordström i kamp med Zeniths Victor Mannerstråle. Bild: Linus Olsson
Romelandas Mattias Nordström i kamp med Zeniths Victor Mannerstråle. Bild: Linus Olsson

Efter sejourer i division 2-lagen – så hamnade Mattias i Romelanda

Mattias Nordström har återvänt till sitt gamla lag efter turer till Kongahälla och Stenungsund. Men comebacken blev en tuff läxa.

Mattias Nordström lämnade IK Kongahälla i trean inför säsongen 2020, för att testa lyckan tre mil norrut, hos Stenungsunds IF i division 2. Han har Kareby som moderklubb och spelade med Romelanda senaste gången 2018, då i division 5.

Men förra säsongen blev brokig för Mattias Nordström, precis som för många andra.

– Jag spelade en hel del träningsmatcher med Stenungsund och gjorde två mål. Men så bröt coronan ut och i juli valde jag att flytta till Halmstad för att plugga. Där höll jag i gång med division 2-laget IS Halmia, men spelade inga matcher, berättar RUF-mittfältaren.

Pluggar på distans

23-årige Mattias har tre år kvar av studierna i ”Professionell idrottskarriär och arbetsliv” och kan sköta pluggandet på distans. Det öppnade dörren för att kunna spela med Romelanda UF.

– Mina närmsta vänner spelar här nu och så som det har sett ut det senaste halvåret så valde jag att spela med mina kompisar. Det är kul att vi är i fyran, sedan gick det som det gick idag (läs i tisdags). Men det är premiär.

Mattias Nordström och Romelanda fick det kämpigt mot Zenith i division 4-premiären. Bild: Linus Olsson
Mattias Nordström och Romelanda fick det kämpigt mot Zenith i division 4-premiären. Bild: Linus Olsson

Ja, Romelanda åkte på en rejäl läxa i comebacken i division 4, med en 0–6-förlust mot Björlanda-laget IK Zenith.

LÄS MER: Tillbaks i fyran efter fem år – sex bollar i baken för RUF

– Det var väldigt tufft. Zenith var ett väldigt bra lag och jag tror att de kommer vara med i toppen, det är den ambitionen de har. Det är ett spelskickligt lag och vi hann inte med riktigt.

Hur ser du på din egen insats?

– Som laget: sådär. Det var tufft, Zenith var bättre tränade. Det gäller att ligga i med sommarträningen och komma tillbaka bättre till hösten. Nu är det fyra veckors ledighet, det gäller hålla i gång på egen hand, menar Mattias Nordström