Efter kvalmissen – Marstrands BK flyttas upp till sexan

För ett par veckor sedan missade Marstrands BK att kvala upp till Göteborgsfotbollens division 6. Nu går laget upp ändå.

ANNONS
|

Marstrands BK fick abrupt rycka in och spela kval till sexan i början av november, sedan Angered MBIK dragit sig ur division 4 och det avhoppet påverkade serierna under. Det blev två raka förluster mot Härryda och S:t Jakob. Marstrand packade ner bollarna och avslutade säsongen för andra gången i år, inställda på minst en säsong till i lägsta serien division 7.

Då kom ett samtal från fotbollförbundet. FC Linné, som åkte ur division 5B i år, hade dragit sig ur seriespelet och det gav en gratisplats till sexan för Marstrands BK 2023.

– Ja, nu ska vi spela division 6. Vi har tackat ja till en högre division, säger Olle Tilgman, spelare och initiativtagare i Marstrands-laget.

ANNONS

Hur var reaktionen i laget?

– Vi hade gjort ett dåligt kval och då var det deppigt. Nu är alla överlyckliga.

Olle Tilgman var efter kvalspelet osäker om Marstrands BK trots allt var moget för uppflyttning, kanske var det värt ett år till i sjuan för att stärka träningsnärvaron i laget och strukturen i föreningen. Det resonemanget är bara att lägga bakom sig och fokusera på att trappa upp.

Ingen vila till vintern

– Vi drar upp tempot. Det vi hade tänkt att göra som ett mål över ett extra år, det får vi ta nu direkt. Vi ska ta in en tränare, få bättre struktur i hela laget och se till att det funkar. Det blir en ändring för killarna i laget, som får göra det bästa av situationen.

Ett uppehåll med vila fram till i vinter, som var planen från början, blir det inte heller.

– Det här är roligt för oss. Nu ska vi köra direkt och göra oss redo hela tiden. Vi vet inte vad som väntar oss, men vi är optimistiska, säger Olle Tilgman.

Blir det nya ansikten i truppen och ny tränare?

– Tio nya ansikten är inte orimligt. Jag tror på konkurrens och att man vill träna. När det gäller tränare har vi några i Marstrand som är duktiga på fotboll. Inget är klart, men vi pratar.

Marstrand både tränar och spelar matcher på Yttern, men det finns en fotbollsplan på Koön som inte används i någon större skala och där det inte har spelats seriefotboll på länge.

Är det läge att spela där?

– Det hade vi jättegärna gjort, men det behövs ett lyft från kommunen för att förbättra planen innan det går att spela där. Den är inte optimal. Med konstgräs och lampor skulle det gå, men det är en del kvar.

LÄS MER:Här är de största talangerna inom Kungälvsfotbollen

LÄS MER:Rödbo drog längsta strået mot Marstrands BK

ANNONS