Efter fem raka segrar i division 4 Göteborg B dam tog vinstsviten slut för Kongahälla/Kungälv

Matchen mellan hemmalaget Kongahälla/Kungälv och gästande Ytterby B slutade 1–3 (0–2). Därmed tog Kongahälla/Kungälvs svit med fem raka segrar i division 4 Göteborg B dam i fotboll slut på onsdagen. Det var första förlusten i serien för Kongahälla/Kungälv.

|
IK Kongahälla/Kungälvs FF förlorade mot Ytterby IS B

Kongahälla/Kungälvs assisterande träanre Hugo Nithander kommenterade matchen:

– Surt givetvis, men idag är vi helt enkelt inte tillräckligt påkopplade. Motståndarna ville mer denna matchen och vinner välförtjänt. Vi får ta och bryta ihop, och komma igen helt enkelt och blicka framåt mot kommande viktiga matcher innan sommaruppehållet.

Gästerna Ytterby B gjorde första målet. Tilda Persson slog till, redan i åttonde minuten.

Ytterby B gjorde också 0–2 i 20:e minuten, genom Stella Tuvestad. Direkt efter pausen nätade Stella Tuvestad återigen och ökade Ytterby B:s ledning.

Med sju minuter kvar att spela reducerade Kongahälla/Kungälv genom Julie Fanger. Fler mål än så blev det inte för Kongahälla/Kungälv.

Kongahälla/Kungälv har fyra vinster en förlust och 15–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ytterby B har fyra vinster och en oavgjord och 27–8 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Kongahälla/Kungälv ligger på andra plats medan Ytterby B har förstaplatsen.

Nästa motstånd för Kongahälla/Kungälv är Älvängen. Lagen möts onsdag 31 maj 19.00 på Älvevi.