Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Thornberg laddar för skott. Det blev inga mål mot Landvetter, men han är glad över att kunna spela fotboll igen. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Mattias Thornberg laddar för skott. Det blev inga mål mot Landvetter, men han är glad över att kunna spela fotboll igen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efter år av skador – nu är Mattias Thornberg med igen

Ytterby IS Mattias Thornberg vet vad skador betyder. Han har flera års erfarenhet av det. Nu är han tillbaka igen – eller? Han hoppas i alla fall att hinna med att bilda anfallspar med lillebror Joakim Thornberg.

Det var fem år sedan som Mattias Thornberg spelade för sin moderklubb Ytterby IS senast. Sedan lämnade han för Komarken där han öste in mål. Gunnilse fick upp ögonen för Mattias och lockade över honom till Angereds-klubben hösten 2018. Sedan dess har det mest varit strul.

– Jag har dragit ledband, åkt på en bruten fot (i Gunnilse) och sedan korsband, berättar 26-åringen.

Mattias Thornberg återvände till Komarken efter fotskadan och inför 2020 var han tillbaka i Ytterby IS. Det var då korsbandet gick. Under den här sommaren har han funnits med på planen igen och gjort några inhopp.

”Helt underbart”

– Helt underbart, fantastiskt roligt att äntligen vara med på planen och känna sig hel. I Komarken kände jag mig aldrig riktigt 100 procent. Det har jag varit nu och det är inte mycket som slår det. Det har varit tungt, man kämpar mycket och är trött på att hänga på gymmet.

Så långt var det bra. Men i 90:e minuten mot Landvetter (förlust 2–3) hände något. Mattias Thornberg hade hoppat in i paus för att få fart på Ytterbys anfallsspel och YIS jagade kvittering. Mattias Thornberg vinkade friskt för att få bollen till sig, samtidigt som han haltade illa.

Drog baksidan

– Jag skulle sträcka mig efter ett inlägg i boxen. Då drog det till i baksidan av låret. Jag tror att jag har överbelastat mig själv lite för snabbt. Vi har varit försiktiga, ”Robban” (Tartagni, YIS-tränare) har varit riktigt försiktig med mig, men på något sätt har det gått lite för snabbt ändå, tror Mattias Thornberg.

Halvleken var den längsta sammanhängande speltiden för Mattias på nära två år.

Hur ser du på matchen mot Landvetter?

– Jag tycker det är ett helt ok lag som vi möter. Men det är vi som börjar dåligt, mer än att Landvetter är bra. Sedan kommer vi upp och spelar så som vi klarar av i andra halvlek. När vi spelar med det tempot och den inställningen är vi det bästa laget i serien. Ändå saknar vi tre-fyra nyckelspelare. Vi har en enorm bredd. Alla som har fyllt på bakom har gjort det hur bra som helst.

Lillebror Joakim Thornberg är en av nyckelspelarna som är borta. Mattias hoppas i vart fall att de två ska kunna spela ihop igen under säsongen.

– Det hade varit riktigt roligt. Nu dras vi båda med skador, han drog till framsidan för några matcher sedan.

Fast det finns tid att läka. Division 3-serien pågår långt in i november.