Teodor Edhage håller undan. Det kommer han fortsätta med i Kungälv hockey.
Teodor Edhage håller undan. Det kommer han fortsätta med i Kungälv hockey. Bild: Niklas Ohlson

Edhage lämnar skadorna bakom sig – fortsätter i Kungälv hockey

Skadorna stoppade honom under den rekordkorta säsongen i höstas. Nu är Teodor Edhage och Kungälvs IK överens om att satsa vidare tillsammans.

ANNONS

Teodor Edhage gjorde 30 matcher för Kungälv under debutsäsongen 2019/20. Det slutade i fyra mål och fyra assist.

Tanken var att jobba vidare över följande säsong. Det blev bara tre matcher för Teo Edhage. Det har varit osäkert om det skulle blir en fortsättning i KIK. Kungälv hockey har egentligen spikat truppen, men är berett att fylla på med förlängningar och nytillskott om det stämmer. Och Teo Edhage fick förlängt med laget.

– Vi tyckte att han hade en bra progress is starten av säsongen. Men han gick sönder ganska tidigt med en knäskada. Man tänker: håller knäet? Håller kroppen? Vi tyckte att Teo har mer som han inte har fått visa upp ännu. Det hoppas vi att han ska göra i vinter. Han har det i kroppen, det gäller bara att få ut det. Och det hänger samman med skador, säger Kungälv hockeys senioransvarige Hans Sjöström.

ANNONS

Bredare och starkare trupp

Så här säger Teo Edhage själv om laget och sig själv till KIK:s hemsida:

– Det som jag ser är positivt gentemot förra året, är att vi får en bredare, starkare samt större trupp. Vi ska fortsätta med våran fart, tävla hårdare i varje moment. Spela rakare i anfallszon, och stora nyckeln i försvaret är att vara starkast runt egen målbur, tycker han och fortsätter:

– Jag är väl en spelare som är puckskicklig och försöker spela irrationellt, finna bra egna lösningar i hög fart. Är inte heller rädd för att göra ”grisjobbet”.

Just nu är det högsäsong för grisjobbet och dess förberedelser. KIK-killarna är i full gång med försäsongsträning under nye fystränaren Jonathan Lundin.

Fina testresultat för fysen

– Det brukar nästan lite larvigt heta när man lyssnar till SHL-klubbar att ”de aldrig varit så bra tränade”. Men vi har aldrig varit så många på fysen. Det är full uppslutning. Alla kör, säger Hans Sjöström.

Och det ger resultat.

– Vi beeptestade (en intervallövning där de ska löpa snabbare och snabbare för varje ”pip”) och alla hade förbättrat sig. Testerna visade att vi är bättre tränade än tidigare totalt i gruppen.

Beror uppslutningen på att alla är svältfödda på laggemenskap efter träningsförbudet i vintras?

– Det är kombinerat. Alla är jättesugna, det är ett gott gäng med många i samma ålder. Sedan har det varit en medveten strategi från oss att ha spelare som verkligen vill träna och vill något med sin hockey, säger Hans Sjöström.

ANNONS