Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Drömmen fortsätter för Julia – får köra på klassiska racingbanan

Julia Eliassons seger i SSK klass 3C har gett eko i racing-Sverige. Nu får hon chansen att tävla på ännu högre nivå – V8 Thunder Cars fjärde deltävling på klassiska Anderstorp.

Grokarebys snabbaste racingtjej vann totalen i SSK Klass 3C-serien, det blev klart i helgen som gick. Resan tar inte slut där. Den kommande helgen tävlar Julia Eliasson på Anderstorp i V8 Thunder Cars, en racingserie hon följt sedan barnsben och som är den näst största i Sverige, efter STCC.

– Den här klassen har alltid varit en dröm att få köra, det högsta för min del. Det är samma bilar som i Klass 3C med Mustangen, fast det här är den ”riktiga” klassen. Alla bilar har samma effekt och det är mer förhållningsregler som ger lika villkor för alla, berättar Julia Eliasson.

Hur kommer det sig att du får köra på Anderstorp?

– Sten Jarl (racingveteranen som lånade ut sin Mustang till Julia och som brinner för att få fler unga att köra racing) har stor del i det här. Jag fick kontakt med Anders Conradzon för ett år sedan, det är han som håller i serien. Han hade sett mig köra ville att jag skulle börja. Men det är mycket pengar och de pengarna hade jag inte, det fanns ingen möjlighet till att köra en hel säsong. Så jag avvaktade, förklarar hon.

Hennes framfart i Mustangen gjorde att Anders Conradzon hörde av sig igen.

– Han fick upp ögonen för vad Sten Jarl har gjort och vilken utveckling och uppmärksamhet det har fått. Jag fick ett erbjudande av Anders att köra den här helgen. Han har tre bilar som han hyr ut, säger Julia Eliasson.

– Det är jättekul att Julia tar chansen att köra en racehelg tillsammans med oss i V8 Thunder Cars. Vi hoppas verkligen på att få se henne köra full säsong nästa år, säger Anders Conradzon på V8 Thunder Cars hemsida.

Sponsorer behövs

Om en sådan satsning ska gå i lås behövs ett gäng sponsorer för att få hjulen att snurra, samtidigt verkar racingfamiljen kring V8 Thunder cars vara ganska angelägen att rekrytera nya förare.

– Det är en svår sport som kostar mycket. Därför är det svårt att få fram förare. De söker en tjej som dessutom är ung, det gör det mer uppmärksammat. Det finns också olika alternativ, man behöver inte köra en hel säsong, säger Julia Eliasson.

V8 Thunder Cars kör på den gamla F1-banan Anderstorp samtidigt som STCC. Julia har inte kört där tidigare, det blir en ny upplevelse.

– Det är en stor serie och blir mycket av allting. Det är 17-19 förare som tävlar, lite skillnad mot SSK-serien med fem-tio bilar. Jag får framför allt ha mer koll, ta det försiktigt, för man vill inte att något ska hända, säger hon.

Klassen hette tidigare Camaro cup. Under några år var Kungälvsföraren Marcus Larsson framträdande på de racingbanorna. Familjen Eliasson har också följt serien på nära håll.

– Vi brukade alltid titta på Västkustloppet. Därför är det speciellt att få köra det själv. Det blir nervöst, säger Julia Eliasson.

LÄS OCKSÅ: Julia har hittat rätt i drömbilen – kan vinna serien i helgen

LÄS OCKSÅ: Julia Eliasson tänkte bromsa karriären – då dök drömbilen upp

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.