Erik Olsson och IFK Kungälv åker till Uppsala för match mot UNIK.
Erik Olsson och IFK Kungälv åker till Uppsala för match mot UNIK. Bild: Linus Olsson

Det blir IFK-match i helgen – i Uppsala

Det blev inga hemmamatcher för IFK Kungälv den kommande helgen, men väl match borta mot UNIK bandy i Uppsala.

ANNONS
|

– Vi byter hemma mot borta med UNIK. Vi kommer att åka till Uppsala och möta dem på lördag 13 november. UNIK kommer sedan att möta oss här hemma 21 januari, säger sportchefen och assisterande tränaren Henrik Carlson i IFK Kungälv.

Det blir en win/win-situation för båda lagen. IFK Kungälv kan fortsätta och utnyttja sin goda form och UNIK, som bara spelat en match hittills (Kalix borta 31 oktober, förlust 3–7), slipper att få ett tre veckor långt uppehåll mellan sin första och andra match.

– Vi kände att det skulle bli många matcher som flyttas. Då blir det tomt i början av serien och fullt i slutet. Det är inte så bra. Vår ambition var att hitta en lösning – och det här blir en bra lösning, menar Henrik Carlson.

ANNONS

Hemmapremiär 21 november

På Skarpe nord var tanken att sätta i gång med att lägga isbanan i början av den här veckan, när det var kallare. Nu har temperaturen stigit igen och det råder fortfarande meteorologisk sommar i Göteborgsområdet.

– De väntar på ett gynnsammare väderläge.

Det har blivit många bollar att plocka ner för IFK Kungälvs sportansvarige Henrik Carlson. Först ställdes hemmapremiären in, nu blir det resan till Uppsala för att istället möta UNIK bandy på bortaplan.
Det har blivit många bollar att plocka ner för IFK Kungälvs sportansvarige Henrik Carlson. Först ställdes hemmapremiären in, nu blir det resan till Uppsala för att istället möta UNIK bandy på bortaplan. Bild: Niklas Ohlson

Förhoppningsvis kommer kylan. Matchen mot Västanfors, som skulle ha spelats på söndag, är framflyttad en vecka till 21 november, med preliminär matchstart klockan 15.00.

– Beroende på om vi får is så spelas den på Skarpe nord, annars är alternativet Ale arena.

IFK Kungälv tränar tre gånger den här veckan innan avresan till Uppsala tidigt på lördag morgon.

ANNONS