Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kingriver toughest-gänget, med Mikael Hjörnhede längst fram i mitten. Nu ger de sig ut på ett digital Göteborgsvarv i Kungälv. Bild: Niklas Ohlson
Kingriver toughest-gänget, med Mikael Hjörnhede längst fram i mitten. Nu ger de sig ut på ett digital Göteborgsvarv i Kungälv. Bild: Niklas Ohlson

De springer ett digitalt Göteborgsvarv – i Kungälv

Göteborgsvarvet gick i stöpet i år igen på grund av pandemin. Ett löpargäng i Kungälv har stakat ut en bana för att springa loppet digitalt.

Det är ett samarbete mellan folket bakom Kingriver Toughest och Kungälvslöparna som har mynnat ut till att göra gemensam sak när Göteborgvarvet inte blir av.

– Lördag (11 september) kör vi klockan 11 från Willys. Det är inget arrangemang, då skulle vi haft ett polistillstånd, men vi samlas och springer, säger Mikael Hjörnhede, en av initiativtagarna, arrangör för Kingriver toughest och tidigare general för Kungälvsloppet.

Med hjälp av GPS eller telefon mäts tiden och sträckan, som sedan kan skickas in till Göteborgsvarvet och gälla som en officiell tid.

100 intresserade på FB

– Jag tror man får medalj också, säger Mikael Hjörnhede och fortsätter:

– Jag tror att vi blir många, det är uppemot 100 intressenter anmälda på Facebook. Det kommer att kännas som ett lopp, även om det inte går att jämföra med 50 000 i Göteborg. Man springer inte själv, utan kan hitta någon att ta rygg på som kan hjälpa med farthållning.

Starten går från Willys i Gula Komarken till Oswaldvillorna, Kungälvsgrillen och Enekullen, sedan Klevevägen tillbaka till Skarpe nord-området. Sträckan är sju kilometer lång och löparna springer tre varv för att får ihop till en halvmara på 21 kilometer som är Göteborgsvarvets distans.