Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bodil Björklund är engagerad ledare för Kungälvsgymnasterna och Drillflickorna. Bild: Björn Dinau
Bodil Björklund är engagerad ledare för Kungälvsgymnasterna och Drillflickorna. Bild: Björn Dinau

De får Kungälvs kommuns idrottspris

En eldsjäl och en talang prisas av Kungälvs kommun. I år är det gymnastikledaren Bodil Björklund och bordtennistalangen Anton Grankvist som får en god summa var utöver äran.

Kungälvs kommuns Idrottspris går till en någon trogen eldsjäl som betytt mycket för Kungälvs idrottsliv. Förra året gick det till Göran Svensson i Kungälvs roddklubb. I år går det till Bodil Björklund, grundare och mångårig ledare för Kungälvsgymnasterna.

– Jag är överrumplad. Fantastiskt. Jag är jättestolt, glad och överväldigad. Jag trodde inte jag skulle vara aktuell, det är inget jag har tänkt på överhuvudtaget, säger Bodil Björklund, som knappt hade kännedom om priset.

– Priset är ganska nytt och inte något jag gått och längtat efter i 25 år. Jag var av en händelse jag läste om det när Göran Svensson fick det förra året. Han har betytt oerhört mycket för idrotten i Kungälv, tycker Bodil Björklund och fortsätter:

– Fast med facit i hand tycker jag inte att det är helt fel. Jag säger inte att jag inte skulle vara värd det, trots att tanken inte fanns på att få ett sådant pris. Där blev jag fullständigt överraskad.

Hoppas kunna resa med gymnasterna

Kungälvs kommuns idrottspris innebär att pristagaren får 10 000 kronor att dela ut till valfritt idrottsprojekt i Kungälv. Bodil Björklund kommer att ge pengarna till Kungälvsgymnasterna, men vad det blir är inte klart.

– Jag har ingen aning. Något som ligger oss när men ändå ganska långt bort är att få en egen gymnastikhall i nya arenaområdet. Men det blir väl att Kungälvsgymnasterna reser någonstans nästa år, säger hon.

Årets idrottsstipendium delas ut till en aktiv idrottare som har gjort avtryck. 2021 går det till Anton Grankvist, 17-årig bordtennisspelare i Hålta IK. Han har redan tävlat framgångsrikt internationellt och är rankad tvåa i U20 i Sverige, totalt rankad sexa i Sverige, 67 i världen och rankad 16 i världen i U23. Han får också 10 000 kronor, men till skillnad från idrottspristagaren kan han behålla pengarna själv för valfri satsning.

I höstas kammade Anton Grankvist hem USM-guld i paraklassen USM S6-S10.

Förra årets idrottsstipendiat var fotbollsspelaren Hanna Andersson från Romelanda, numera i allsvenska Piteå. 2019 var det baskettränaren Melissa Zinn i Ytterby IS och NHL-proffset Lias Andersson som prisades av kommunen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.