Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kanotisten David Nilsson får tävla för landslaget som junior. Bild: Privat
Kanotisten David Nilsson får tävla för landslaget som junior. Bild: Privat

David Nilsson klar för landslaget – tävlar i NM

Kungälvskanotisten David Nilsson debuterade som junior vid SM på Hjälmsjön. Det blev inga medaljer, men väl en landslagsplats.

David Nilsson debuterade i juniorklassen vid SM med att ta sig till final i alla klasser han ställde upp i. Bäst lyckades han på 1 000 meter, där han slutade femma.

LÄS MER: Ett SM med guldkant för Kungälvs unga kanotister

David Nilsson körde även i K2 ihop med Sandro Lacko, som ännu inte fyllt junior, och gjorde bra i från sig med tanke på att en av dem var underårig. Kungälvs junior-K2 var som bäst fyra på 500 meter. På 5 000 meter var de på väg mot medalj, men det hoppet förstördes när en paddel slogs av i ett trängt läge.

LÄS MER: Prisad kanotist tar nya paddeltag – hoppas på landslag och NM

LÄS MER: Han är Årets Idrottsprofil 2020 – ”Bästa året hittills”

Truppen presenterades under SM-veckan

I fredags presenterades J-landslagets trupp som ska åka på Nordiska mästerskapen i Jönköping i månadsskiftet juli/augusti.. David Nilsson har varit stabil och under sina första månader som junior. Det gav honom en plats bland de åtta killarna i landslagstruppen.

David Nilsson klar för landslaget i junior-NM. Bild: Niklas Ohlson
David Nilsson klar för landslaget i junior-NM. Bild: Niklas Ohlson

– På de två regattor och SM som körts i år har David tagit sig till A-final i samtliga lopp och distanser. David, som tidigare har varit 200 meters-sprinter, har i år utvecklats mot de längre distanserna och presterat bäst på 500 och 1 000 meter, där han var sexa respektive femma på SM i veckan, säger tränaren Johan Nilsson.