Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blir inget spel för IFK Kungälv, KS bandy och Kungälvs HK dam på trettondagen. Lagens matcher ställs in på grund av covid-19-utbrott. Bild: Linus Olsson
Det blir inget spel för IFK Kungälv, KS bandy och Kungälvs HK dam på trettondagen. Lagens matcher ställs in på grund av covid-19-utbrott. Bild: Linus Olsson

Dagens bandy- och handbollsmatcher ställs in på grund av covid

IFK Kungälvs match mot Gripen Trollhättan, KS Bandys match mot Mölndal och Kungälvs HK:s match mot Kärra ställs in på grund av covidsmitta.
– Hälsan kommer alltid före sporten, säger Anders Uhlin, tränare för IFK Kungälv.

Kungälvs bägge bandylags trettondagsmatcher ställs in – IFK Kungälv mot Gripen Trollhättan klockan 15.00 och KS Bandys match mot Mölndal klockan 14.00. Detta till följd av covidsmitta som spridits i lagen.

– Det är både smitta i vårt lag och motståndarlaget Gripen Trollhättan. Så det tog inte lång tid innan vi kunde konstatera att vi inte ska hålla på med idrott i det här läget, säger Anders Uhlin, tränare för IFK Kungälv.

Även handbollslaget Kungälvs HK:s dagliga bortamatch mot Kärra ställs in av samma anledning, samt IFK Kungälvs hemmamatch mot Åby Tjureda på söndag.

– Jag fick ett telefonsamtal två timmar innan matchen där jag fick berättat för mig att de fått covidfall i Kärras lag. Men vi har klarat oss, säger Hamed Khazrai, tränare för Kungälvs HK.

För KS bandy blev dagens match den första för säsongen att ställas in.

– I går eftermiddag när vi skulle ha vår sista träning var det en tjej som testade positivt för corona och då uppmanade vi de andra som hade ett hemmatest att testa sig. Då visade det sig att det var många fler som hade smittats. Jag tror vi var uppe i åtta stycken. Så vi fick stänga ner verksamheten, säger Annika Lundberg, tränare för KS bandy.

För IFK Kungälv är det inte första gången covid-olyckan inträffat.

– Vi har inte kunnat träna med hela laget på snart en månad på grund av sjukdom, och det leder till att resultaten i matcherna blir lidande också. Även hela vårt division 1-lag är nedstängt. Samtidigt lever vi i en pandemi, så det sportsliga är alltid sekundärt. Man får gilla läget, säger Anders Uhlin.

Anders kallar fredagen för en nyckeldag.

– Är det så att vi fortfarande får tillbaka tester som är positiva; om spelarna fortfarande blir sjuka – då hamnar även tisdagsmatchen nästa vecka mot Tillberga under lupp, säger Anders Uhlin.

Redan nu har ett nytt datum för matchen mot Gripen bestämts – den 26 januari, men för matchen mot Åby finns det ännu inget nytt datum.

Inte heller KS Bandys match mot Mölndal eller Kungälv HK:s match mot Kärra har fått ett nytt datum.

LÄS MER: IFK Kungälv pausar verksamheten - bekräftad smitta i truppen

LÄS MER: IFK-trion tillbaka på Skarpe nord 2021/22

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.