Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carl Gustafsson gjorde ett av målen när Kongahälla tog säsongens första seger. Bild: Linus Olsson
Carl Gustafsson gjorde ett av målen när Kongahälla tog säsongens första seger. Bild: Linus Olsson

Där satt den – årets första trea för IK Kongahälla

Äntligen, Kongahälla. Nu vet IKK hur det känns att både göra mål och vinna i årets division 3.
– Det var mer lättnad än sång efter matchen. Äntligen faller allt på plats, säger tränaren Muataz Hayek.

Kongahälla har haft tyngsta tänkbara start i division 3 mellersta Götaland. Det har varit tre förluster och måltorka framåt. Ovanpå det har tränaren Muataz Hayek fått se den ena efter den andra spelaren gå sönder eller bli krasslig, särskilt har det gällt anfallsbesättningen.

Men Muataz Hayek tycker att Kongahälla ändå har höjt sig för varje match, trots förluster mot Landvetter och Kortedala.

– Vi har blivit mer samspelta. Första halvlek mot Kortedala var jättebra och jag kände ett go´ i laget. Nu tar vi det här! Men det funkade inte, säger han.

Hemma mot seriefyran Öckerö fixade William Magnusson Skoglund och nyförvärvet från Komarken, Carl Gustafsson, en 2–0-ledning i paus och arbetsro för Muataz Hayek och laget.

– Nu fick vi första målet och det betydde en islossning.

Öckerö ville tillbaka in i matchen och reducerade i 69:e minuten. Men den lyckan blev inte långvarig. Arvin Shojaee gav svar på tal med sitt första mål i IKK-tröjan.

– Vi gjorde tre mål, men borde ha gjort minst tre till. Vi hade öppna chanser, som när killarna står på mållinjen och nickar över. Och frilägen som vi bränner. Annars var det jättebra, vi ligger rätt i positioner, vårdar bollen och är aggressiva. Det här var jätteskönt för alla, tycker Muataz Hayek.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

IK Kongahälla – Öckerö IF 3–1 (2–0)

Mål: William Magnusson Skoglund, Carl Gustafsson, Arvin Shojaee.

Bra: ”En laginsats, men där lagkaptenen Edvin Magnusson Skoglund visade hjärta och glöd, förlorade inte en duell man mot man. Arvin Shojaee var kreativ, spelbar och spelsugen. Han väljer rätt beslut när han ska behålla bollen och spela den ifrån sig” tycker Muataz Hayek.