Kaptenen Ebba Ohlsson pressar Vinga-backen.
Kaptenen Ebba Ohlsson pressar Vinga-backen. Bild: Niklas Ohlson

Chockstarten saboterade premiären för IBK Kungälv

IBK Kungälvs damer åkte på en chockstart med två mål bakåt på tre minuter i premiären mot Vinga. Sedan kom tjejerna aldrig i kapp, trots övertag i både chanser och bollinnehav.

ANNONS
|

Problemen började redan på morgonen när bägge målvakterna fick kasta in handduken på grund av sjukdom. IBK Kungälv fick kalla in sina juniorer.

– Vi gör tre misstag. Efter halva matchen hade Vinga haft sju skott och gjort fyra mål, konstaterar tränaren Håkan Gustafsson.

IBK Kungälv spelade bättre och bättre ju längre matchen led, men nådde inte ända fram, utan resultatet stannade vid förlust 3–4.

– Vi försökte behålla lugnet efter chockstarten och tro att vi skulle kunna vinna, men det blev stressigt. Vi vinner skotten med 25–10. Och en hel del skott går i burgaveln, på ben och på någon fot. Vi hade massa mer avslut, men det ville sig inte. Det var skit, för det har sett så bra ut innan och vi har haft en go’ stämning i truppen, menar IBKK-coachen.

ANNONS

Lagkaptenen Ebba Ohlsson har en samstämmig syn på matchen.

– Det var i början med två mål bakåt så snabbt …där tappade vi matchen och kunde inte komma igen riktigt. Det märktes tydligt att det var mycket nervositet i början för att det var första matchen. Nu har vi gjort den och det är bara att köra, säger hon.

Vad tar ni med er?

– Att vi måste vara med från start. Och att vi hade mest boll, även om vi inte fick in bollen.

Innebandy

Division 1 västsvenska dam

IBK Kungälv – FBC Vinga 3–4 (1–3, 2–1, 0–0)

Mål: Emilia Wentzel, Stina Planath, Alice Sandkvist.

Bra: Backen Hanna Tilson och debutanten Stina Planath, som låg bakom två mål.

ANNONS