Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tvärstopp. Det blev stora förlustsiffror för Kungälvs HK mot Sävehof i Svenska cupen. Bild: Linus Olsson
Tvärstopp. Det blev stora förlustsiffror för Kungälvs HK mot Sävehof i Svenska cupen. Bild: Linus Olsson

Chanslöst Kungälvs HK kan ladda om direkt

Klasskillnad. Så går det att sammanfatta första åttondelsfinalen mellan Kungälvs HK och Sävehof i Svenska cupen dam. KHK får hoppas på snabb revansch redan på tisdag.

Publiken är tillbaka. Nu saknas bara bättre skärpa hos Kungälvs HK.

– De är straffar oss på våra misstag. Sävehof är ett väldigt bra handbollslag, men klart att de inte ska vara 18 bollar bättre. Vi bränner lägen. Sofie (Börjesson (tidigare KHK-målvakt, nu i Sävehof) gör fina räddningar, men vi skjuter för ärligt från många positioner. Då går det fort. Sävehof är bra på att kontra i både första och andra fas, analyserar Wilma Pettersson, lagkapten hos Kungälv.

Hon är nöjd med första 15-20 minuterna av matchen.

– Då hängde vi med. Och det är jättebra, men vi ska kunna spela i 60 minuter.

Vad krävs för en bättre prestation i returen?

– Vara lite mer disciplinerade i våra egna avslut. Minimera misstagen. Det får inte rinna i väg, framför allt inte i första halvlek. Sävehof är ett tufft lag att möta. Det spelar ingen roll vem de sätter in, det är alltid bra spelare. Vi har en tunnare trupp och alla måste vara på topp, säger Wilma Pettersson.

Handboll

Svenska cupen dam, åttondelsfinal 1:3

Kungälvs HK – IK Sävehof 15–33 (10–17)

Mål: Mia Lagumdzija 4, Wilma Pettersson 4, Marie Wall, Amanda Sjöstrand Hallman, Alma Jöhnsson, Linnéa Rundberg, Agnes Åseskog, Madeleine Lindgren, Line Stenberg.

Publik: 80.