Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Bredenfeldt efter tre raka KHK-förluster i cupen: ”Mycket att jobba på”

Svenska cupen är över för Kungälvs HK herr. Det blev tre raka förluster och nye tränaren Thomas Bredenfeldt ser en hel del saker som måste slipas på.

Uddamålsförlust borta mot Rimbo Roslagen (36–37), storstryk hemma mot handbollsligans topplag Sävehof (28–39) och avslutning borta med ny förlust mot Skånela (29–32). Det blev facit för Kungälvs HK:s herrars cupäventyr. Ingen optimal aptitretare inför säsongen som startar 17 september.

– Det som inte stämmer är kommunikationen. Vi menar ofta samma sak, men pratar inte på samma sätt. Då blir det fel och skapar situationer. Killarna är vana vid annat och vana vid andra ledare. Det här är inget ovanligt, från min sida var det lite väntat. Vi har något att jobba med, säger Thomas Bredenfeldt efter sina tre första tävlingsmatcher i KHK.

Små marginaler

– Jag vill heller inte säga att killarna har gjort det dåligt, de har gjort det bra. Det handlar om 40 centimeter fel på plan. Det vet alla som håller på med handboll: stämmer det inte, så krävs inte mycket för att de ska gå fel.

Cupgruppspelet har inneburit att målvakten Fredrik Landin har debuterat för sin nya klubb, medan kollegan och återvändaren Jonathan Öby på allvar fått vara med i tävlingssammanhang.

– Jonathan hade en hyfsat tuff uppgift mot Rimbo och gjorde det man kan förvänta sig. Fredrik har skött det bra. Som ny målvakt tar det tid, det är skillnad med ett nytt lag. I övrigt verkar det bra med de nya killarna. Det funkar bra i perioder. I det stora hela är jag nöjd, men inte med resultaten. Jag ser det jag letar efter, men jag får signaler om att det finns mycket att jobba på. Vi ligger lite efter, säger KHK-tränaren Bredenfeldt.

Handboll

ATG Svenska cupen grupp 1 herr

Skånela IF – Kungälvs HK 32–29 (20–13)

Mål: Isak hane 5, Alexander Regen 5, Daniel Wester 4, Tobias Johansson 4, Emil Lennartsson 3, Isak Älgekrans 2, Henrik Rhåsson 2, Birk Larsson, Hannes Rybo, Filip Johansson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.