Bottennapp för Kungälvs HK – ”Var inte riktigt hemma idag”

Lugi fick sin revansch mot Kungälvs HK. Och det rejält i KHK:s sista hemmamatch i serien.

ANNONS
|

Lugi kom till Mimershallen utan förra Kungälvs-spelaren Clara Lerby. Den landslagsaktuella vänstersexan har åkt på sin andra korsbandsskada på nästa lika många år. Tyvärr för Kungälvs del verkade det gå allt för bra ändå.

Lugi var klart bättre matchen igenom. I första halvlek gick lundensarna fram till en sjumålsledning i paus. Då var ställningen 8–14.

Kungälv var inte mycket bättre i andra. De chanser som gavs slarvades bort med tekniska fel, som när Lugi hade åkt på några tvåminutare och var bara fyra utespelare – och KHK drog i väg bollen över sidlinjen i stället för att hitta varandra med passningar på några meters avstånd. Och kantspelet, där inte minst Marie Wall varit stekhet det senaste, fick inte till mer än några enstaka mål framåt.

ANNONS

Nej, det var verkligen inte Kungälv HK:s kväll, även om glappet upp till Lugi krympte till fem bollar när matchen var slut och förlustsiffrorna stannade på 22–27.

Många utvisningar

– Man mår som efter en förlust. Vi var inte riktigt hemma idag, det är det enkla svaret. Det var inte vår dag. Men det var bra att den kom nu. Vi har ett slutspel att spela, så det var bättre att det här kom nu än sedan, säger lagkaptenen och niometaren Wilma Pettersson.

Kungälv drog på sig en del utvisningar som störde försöken att närma sig Lugi, en del onödiga, andra svårare att förstå..

– Det var väldigt många utvisningar för båda lagen och flera av dem var märkliga. Lugi klarade att anpassa sig efter det. Vi får jobba med det

Kungälv behåller ändå sin plats på övre halvan och ligger fyra med en match kvar att spela. På måndag är det derby borta mot Heid som har allt att spela för i jakten på att slippa nedflyttning.

– Placeringen säger något om säsongen. Det är bra att komma fyra, tycker Wilma Pettersson.

Handboll

SHE dam

Kungälvs HK ÷ Lugi HF 22–27 (8–14)

Mål: Mia Lagumdzija 7, Wilma Pettersson 4, Alma Jöhnsson 2, Marie Wall 2, Maja Fredén 2, Linnéa Rundberg.

Publik: 302.

ANNONS