Bekväm seger för formstarkt Kungälv

Trots flera faktorer som pekade mot en tuff match mot tabellsjuan Tyresö visar Kungälv återigen att det är ett topplag. En stark andra halvlek gjorde att hemmalaget kunde bättra på sin målskillnad i ligan.

ANNONS
|

Kungälvs herrar har ett starkt facit de senaste matcherna i Herrallsvenskan. På fem matcher har de bara en förlust, och det gör de har näst bäst facit i ligan just nu. Men det fanns förändringar inför dagens match som kunnat orsaka huvudbry för hemmalaget.

När Kungälv tog emot Tyresö på torsdagseftermiddag var dels tränare Thomas Bredenfeldt sjuk, men det kanske största avbräcket var Hannes Rybo. Kungälvs eminente mittnia är nämligen sedan förra matchen mot Torslanda utlånad till tidigare Kungälvstränaren Ponuts Ward Wiklunds Önnered.

I Bredenfeldts frånvaro fick Filip Strålman ta över huvudtränaransvaret, men det var snarare B-tränaren Fredrik Simonsson som styrde skeppet under matchen. Och det blev en ganska svag start för Simonssons lag i matchen. Försvarsspelet fungerar i mångt och mycket bra men anfallsspelet var desto svagare. Det i kombination med mycket tekniska fel gav de mittenplacerdade gästerna en ledning. En ledning de orkade hålla cirka 20 minuter in i matchen. Sen var det Kungälv för hela slanten.

ANNONS

Flera unga spelare gjorde ett fint avtryck

I andra halvlek rycker Kungälv ifrån motståndet, mycket tack vare storspel från både kanten Isak Hane samt målvakten Fredrik Landin. Fredrik Simonsson, tränare i dagens match mot Tyresö är nöjd med resultatet efter matchen. På frågan om Thomas hade varit delaktig inför matchen blev svaret följande:

– Jag och Thomas hade pratat ganska mycket faktiskt och vi hade han i örat på Filip hela matchen också. Men vi var klara över vår matchplan och den följer vi som vi ska, säger Fredrik Simonsson

Det blev en bekväm seger där Kungälv satt i förarsätet under i stort sett majoriteten av matchen, och det gav därför chansen för de unga spelarna att ta och visa upp sig på planen.

– Det jag vill lyfta idag är våra ungdomar som kommer in och spelar. Birk, Filip och Elias som gör det otroligt bra när de får komma in och spela idag. Visst var matchen kanske redan vunnen men det ska tilläggas att vi också vinner den perioden som de är inne, säger han.

Tabelläget är otroligt tufft även i år. De senaste åren har i stort sett samma lag varit och slagits om den åtråvärda förstaplatsen, för att slippa kvala mot ett lag uppifrån. I år ser det ut som att Amo kan redan nu har lagt in en extra växel mot just den platsen, men Fredrik Simonsson är bekväm med att Kungälv är ett topplag.

– Vi visste nog redan på förhand att både Amo och Karskrona har trupper för att spela i högsta ligan. Men vi var till exempel tippade sjua i ligan i år och nu ligger vi trea, så om vi fortsätter att trycka på så som vi gjort så vill vi vara i toppen, säger han

Nästa match spelar Kungälv borta mot Drott den 10 januari.

Handboll

Herrallsvenskan

Kungälvs HK - Tyresö Handboll 34-26 (13-11)

Mål: Sebastian Wiik 6, Isak Hane 5, Daniel Wester 5, Tobias Johansson 5, Henrik Rhåsson 4, Alexander Regen 2, Elias Simonsson 2, Isak Älgekrans 2, Walter Elonsson, Birk Larsson, Filip Johansson

Bra: Isak Hane gör en grym match. Likaså Fredrik Landin. Försvarsspelet ser också ut att vara Kungälvs starka sida

Publik: 310

ANNONS