Fabian Andersson och Joakim Thornberg hoppas få fira igen under söndagen.
Fabian Andersson och Joakim Thornberg hoppas få fira igen under söndagen. Bild: Linus Olsson

Bekant motståndare nästa uppgift för YIS

Ytterby har inlett säsongen på bästa sätt. Under söndagen jagar de nästa trepoängare, mot en bekant motståndare.
– Det är väldigt kul att vi får vara igång och kul att vi givit oss själva en väldigt god start, säger Ytterbys tränare Robert Tartagni inför mötet Angered.

ANNONS

Ytterby IS har fått en fin start på säsongen. Tre raka segrar och 10–4 i målskillnad har gjort att laget placerat sig i toppen av division 3. Under söndagen, bara någon dag efter midsommarafton, väntar nästa uppgift, Angered MBIK på bortaplan.

– Helst hade vi velat spela innan midsommar. Men det var inget som de var jättesugna på. Samtidigt ger det ju oss några dagars extra vila inför vilket ju trots allt kan vara en fördel, säger Robert Tartagni.

– Vi har inga skador, men några spelare som känner att det kan va på gång. Så då väljer jag att säkra och rotera istället, vi har en trupp som klarar det.

ANNONS

Ytterby och Angered har under de senaste åren följts åt i både femman, fyran och nu i trean.

– Ska bli kul att kliva på deras gräs där uppe, det har vi ju inte gjort tidigare. Den ser väldigt fin ut från sidan och deras planer brukar va väldigt bra, säger Tartagni och fortsätter:

– De har ju två raka förluster så de vill ju säkert upp trepoängshästen igen. V kommer behöva spänna musklerna rejält för att nå vår ambition om tre pinnar därifrån. Det är två lag som vill spela med, så det kan nog bli en fin match.

ANNONS