Isac Tonsjö i Färjestads tröja. Nu vänder han hem till Kungälv.
Isac Tonsjö i Färjestads tröja. Nu vänder han hem till Kungälv. Bild: Färjestads BK

Backtalangen vänder hem från Färjestad

Kungälvstalangen testade lyckan i hockeyallsvenskan och SHL-lagets akademi. Nu flyttar Isac Tonsjö hem till Kungälv hockey igen.

ANNONS

Han fick sin tidiga hockeyfostran i Oasen och Kungälvs IK. Sedan blev en säsong hos Frölunda U16 elit innan han kom tillbaka till KIK för en säsong 2017/18.

Isac Tonsjö fortsatte till Uppsala-klubben Almtunas J18 och J20 elit. Han spelade till sig en ordinarie plats i laget och fick även göra två matcher i allsvenskan 2019/20. Det gjorde att Färjestad fick upp ögonen för Tonsjö. Förra säsongen gjorde backen 13 matcher för J20-laget.

– Efter jag gjorde min första juniorsäsong hemma i Kungälv så var jag iväg två år i Uppsala och spelade i Almtuna och trivdes väldigt bra och kände att jag tog steg i mitt spel. Därefter bar det av till Karlstad där jag spelade mitt sista juniorår och även där trivdes jag grymt bra. Något som jag lärt mig på resan är hur viktigt det är att ta hand om kroppen med kost och vila för att orka träna hårt, berättar han för Kungälvs hockeys hemsida om turerna de senaste åren.

Men nästa säsong blir det återigen Kungälv för Isac Tonsjö, nu för första gången som senior i moderklubben.

– Det känns riktigt bra och det ska bli kul att få gå på is och spela matcher igen, tycker han.

Kungälv hockeys senioransvarige Hans Sjöström är väldigt nöjd med att få in Isac Tonsjö i laget.

– Med Isac så får vi en modern back som är grym på att se spelet och vårda pucken. Skridskoåkningen är också något som sticker ut. Isac är en ambitiös kille som vill ta nästa steg. Vi i föreningen vill ge han förutsättningarna att göra just så. Vi är supernöjda att kunna räkna in Isac till hösten, säger han i en kommentar på KIK:s hemsida.

ANNONS