Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Team Harmony var bäst i ungdomsklassen i Kungälvspokalen, YKK, Ytterby Kungälv konståkare Bild: Charlotte Gad
Team Harmony var bäst i ungdomsklassen i Kungälvspokalen, YKK, Ytterby Kungälv konståkare Bild: Charlotte Gad

Arrangörer hoppas kunna genomföra tävlingar – trots nya restriktioner

Ytterby bowlingklubb och Ytterby Kungälv konståkare har varsin större tävling i mellandagarna och efter nyår. Bägge hoppas kunna genomföra sina arrangemang.

I de nya strängare restriktionerna mot spridningen av covid-19, som gäller från 23 december, ingår en ”avrådan från cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Däremot kan ordinarie aktiviteter med träningar, övningar, matcher, föreställning och tävlingar fortgå”.

Cuper där stora ungdomsgrupper reser iväg övernattar i skolsalar går bort helt. Många cuper har också ställts in redan innan tisdagens besked från regeringen, som till exempel Ytterby cup i futsal som var planerad till trettonhelgen. Men en tävling hemma, med mestadels lokala förmågor och enstaka tävlande utifrån ska kunna gå att genomföra. Det tror Lars Nyberg Samuelsson, ordförande i Ytterby bowlingklubb, arrangör av Ytterbyslaget i Nordmannahallen, med start 26 december och som pågår till 6 januari.

… Vi handlägger det just nu och har en begränsning till max 20 personer på banan.. Då kan det bli av, så för närvarande kör vi. Vi har möjlighet att styra spelarna så att det är en per bana, säger Leif Nyberg Samuelsson.

Och publiken?

–Publiken sitter i en annan del av bowlinghallen, i restaurangen.

För serveringsställen tillåts bara sittande gäster med avstånd mellan olika sällskap.

8-9 januari går ett SM-kval 2 i synkroåkning i Oasen. Arrangör är Ytterby Kungälv konståkare (YKK) tillsammans med Svenska Konståkningsförbundet.

– Vi för en dialog med förbundet. Det ska ha ett möte med RF tisdag kväll. Vi är lovade att få mer information under onsdagen och ett beslut om hur det blir med arrangemangen, säger Pernilla Johnsson, tävlingsledare hos Ytterby Kungälv konståkare.

YKK har redan innan restriktionerna offentliggjordes arbetat för att kunna genomföra ett smittsäkert arrangemang, med bland annat krav på vaccinationsintyg och legitimation för vuxna besökare.

– Lagen har vi också tänkt på, att hålla dem mer åtskilda än vid ett vanligt arrangemang. Och ha utökad städning. Det här kommer inte som en överraskning. Och hoppet lever, menar Pernilla Johnsson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.