Annie Boskic och Aircraft ”Krabban” Strömsholm. Sverigeponnyn, hästhoppning, ridsport, ponny, ponnyhäst
Annie Boskic och Aircraft ”Krabban” Strömsholm. Sverigeponnyn, hästhoppning, ridsport, ponny, ponnyhäst Bild: Privat

Annie och Krabbans fina hoppning i stortävlingen

Annie Boskics dröm är att tävla i Scandinavium. Men när Sverigeponnyns final flyttade till Strömsholm fanns hon med – och slutade på bronsplats.

ANNONS
|

Det började aningen ängsligt för Annie Boskic från Nereby och 22-åriga ponnyn Aircraft, Krabban kallad. Finaler i Sverigeponnyn har tidigare avgjorts i Scandinavium i samband med Göteborg horse show. På grund av coronapandemin var finalen nu flyttad utomhus och till sommarhalvåret, och avgjordes på Strömsholm.

– Jag var extremt nervös. Det är stora tävlingar. Det gick bra ändå och jag blev trea, säger Annie Boskic, 14 år.

Under uppvärmningshoppningen stannade hennes ponny inför ett av hindren. För att inte riskera att samma sak skulle hända under finaltävlingen valde hon en annan taktik, med högre tempo.

Annie Boskic och Aircraft, Krabban kallad, är på väg till finalen i Sverigeponnyn.
Annie Boskic och Aircraft, Krabban kallad, är på väg till finalen i Sverigeponnyn. Bild: Niklas Ohlson

– Jag körde på bra för det mesta och red felfritt. Men jag red lite för tror jag. Jag tänkte att om vi fick upp farten skulle han hoppa. Det var nog det som puttade ner mig lite. Hon som vann, Anna-Maria Lundgren från Frösön, red fint och lugnt. Det såg lätt ut. Kanske hade jag kunnat få en andraplacering. Men jag är nöjd. Det är definitivt den största tävlingen jag har varit med i, säger Annie Boskic, som var där i team med mamman Chatrine Benjaminsson.

ANNONS

Hon ska försöka kvala in till fler tävlingar framöver, eventuellt någon i Jönköping. Men Annie Boskic ska även försöka ställa upp i terrängtävlingar.

– Där är det stockar, gren och små trähus som hinder. Och så galopperar man upp i skogen. Jag började med det förra sommaren och det är väldigt kul. Det går fortare och min häst älskar det.

Annie Boskic och Aircraft, eller Krabban som han kallas.
Annie Boskic och Aircraft, eller Krabban som han kallas. Bild: Niklas Ohlson

Annie Boskic ska börja fasa in en yngre ponny, Cindy, i sin tävlingsverksamhet. Fast än ska inte Krabban pensionera sig.

– Nej. Han vill komma ut lite mer, säger hon.

LÄS MER:Annie Boskic nära drömmen – finalrider i Sverigeponnyn

ANNONS