Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs Andreas Skoglund till attack i match mot Kärra HF. Nu är KHK-sonen klar för den gula rivalen från Hisingen. Bild: Linus Olsson
Kungälvs Andreas Skoglund till attack i match mot Kärra HF. Nu är KHK-sonen klar för den gula rivalen från Hisingen. Bild: Linus Olsson

Andreas Skoglund har hittat ny klubb – klar för närmsta rivalen

Det blev bara en säsong för Andreas Skoglund i återkomsten till Kungälvs HK. Nu har niometaren hittat en ny klubb – på andra sidan älven.

Kungälvs HK värvade hem Andreas Skoglund inför den gångna säsongen i allsvenskan. KHK-produkten hade då tillbringat två säsonger i Varberg, varav det sista i handbollsligan. Men det blev inte som de inblandade hade tänkt sig. Andreas Skoglund var sällan förstavalet på niometer. Lägg också till att han var en av flera spelare som drabbades av covid-19 i slutet av serien, vilket påverkade utgången av allsvenskan med wo-förlust i en match och spel med ett oprövat juniorlag mot Hammarby i en annan.

Det var först i sista matchen i kvalet mot handbollsligan mot Önnered som det lossnade på allvar för Andreas Skoglund. Då var han Kungälvs klarast lysande spelare, men förgäves. Det blev inget avancemang och några veckor senare var klubben och han överens om att gå skilda vägar.

– Jag kom till Kungälv för att bidra till att gå upp. Förhoppningsvis är deras plan fortfarande att gå upp. Men det var tråkigt som säsongen slutade för oss som lag. Fast jag ångrar inte att jag gick till Kungälv, förklarade han då.

LÄS MER: Född i hallen – men nu lämnar han Kungälvs HK

Nu är Andreas Skoglund klar för rivalen och allsvenska konkurrenten Kärra HF, där han har gjort en säsong under sina ungdomsår. ”En klubb man inte går till” har sportchefen Christoffer Persson i Kungälv HK sagt tidigare. Fast det är en sanning med modifikation då fler än en spelare har passerat Nordre älv. Och det gäller bägge riktningar. Simon Thorbjörnsson har till och med gjort resan dubbelt upp, eftersom han är tillbaka i Kungälv igen efter spel i Kärra senaste säsongen.

”26-årige Andreas kommer bli en viktig pjäs i Kärra HF nya unga A-lag med sin rutin och kunskaper” skriver Thomas Willram i klubbens elitkommitté på hemsidan.