Anders Thornberg tillbaka i FC Komarken – för fjärde gången

Junior Orantes slutar som tränare i FC Komarken. In kommer trotjänaren Anders Thornberg, som gör sin fjärde vända i klubben.

ANNONS

FC Komarken har fått en tung start på säsongen. 0–11 på de två första matcherna är inte mycket att skryta med. I helgen som gick plockade FC Komarken sitt första poäng efter 2–2 mot Nol. Då fanns inte tränaren Junior Orantes med vid sidan. FCK:s förre tränare, spelare, styrelseledamot och numera allt-i-allo Dastan Sharif förklarar varför:

– Det klickade inte riktigt. Det var ett kritiskt läge och vi var tvungna att göra något. Det var inga hard feelings, men det har varit dåligt under försäsongen och i de två första matcherna, säger Dastan Sharif.

Då fick Junior Orantes sluta och Komarken slog en signal till alltid lika lojale tränarkraften Anders Thornberg.

ANNONS

Känner Komarken bäst av alla

– Ingen känner laget eller klubben bättre än Anders. Han är fantastisk. Vi är väldigt glada att han är tillbaka, säger Dastan Sharif, som var tränare förra säsongen ihop med Amro Quzmar.

– Vi tyckte att truppen hade mer att ge och att vi inte var rätt personer att ta det ytterligare framåt. Sedan fanns det ett tidsperspektiv också, samtidigt som Amro också är spelare, säger Dastan Sharif om varför det bara blev ett år för honom och Amro som tränare.

Anders Thornberg har bara goda känslor i kroppen, efter att ha tagit några sabbatsår från tränarrollen och följt fotbollen från sidan.

Allt går att rätta till

– Fantastiskt kul. Jag har tittat på matcherna och mot Hisingsbacka. Spel- och chansmässigt var de med i matchen, men det var uddlöst framåt och så gjordes misstag bakåt. Med det är inget som inte går att rätta till. Det är ett bra gäng, bara vi får ihop det blir det jättebra, säger han.

Det är Anders Thornberg fjärde sejour i FC Komarken och andra gången han ställer upp efter ett tidigt tränarbyte.

– Det är flera nya ansikten för mig, med det finns några trotjänare kvar. Vi får fortsätta att jobb med hjälp av dem för att få det här att fungera. Jag kan lite grann om fotboll också, konstaterar han.

Anders Thornberg gör sin första match på fredag när Komarken möter Lunden ÖBK borta.

ANNONS