Alexander Regen avgjorde för Kungälvs HK i slutsekunderna

Kungälvs allsvenska herrlag i handboll ville inte vara sämre än damerna som vann sin premiär i SHE tidigare på lördagseftermiddagen med 35–24 mot Heid. Herrarna vann till slut hemma i Mimershallen mot OV Helsingborg med 26–25 där sista målet signerat Alexander Regen kom med 16 sekunder kvar att spela.

ANNONS

Där damlaget efterhand fick en aningen lättare resa till seger fick herrlaget kämpa hela vägen in i mål där avgörandet kom i slutsekunderna vid ställningen 25–25.

– Vi får ett läge där vi tar en timeout (29.27) och får utdelning på det spelet som vi ville, säger huvudtränaren Pontus Ward Wiklund om Alexander Regens 26–25 när matchuret stod på 29.44.

– Därefter försöker de göra mål men misslyckas med det. Säg att de hade tolv sekunder på sig innan de hade fått upp bollen för att få lika, men vi lyckades hålla ihop det.

Ställningskrig

Kungälvs HK kvalade förra säsongen för att ta sig till Handbollsligan medan gästande OV Helsingborg åkte ur densamma.

Av de förutsättningarna blev det en ganska jämn kamp denna sena lördagseftermiddag och tidiga kväll.

– I första halvlek tycker jag att vi som helhet är det bättre laget, menar Ward Wiklund.

– Vi borde ha lett med någon boll till i halvtid, säger han om de första 30 minuterna som ändade med ledning 13–11.

– I andra halvlek är det ett ställningskrig hela tiden och deras målvakt är väldigt bra under stora delar av matchen. Vi kommer till bra lägen och bränner en del vilket gör att vi inte kan hålla ett eller två måls försprång hela tiden.

Uppdelat på perioder

Självfallet är det alltid bättre att vinna en premiär, i synnerhet om den sker på hemmaplan, men det är svårt att dra några slutsatser av en kamp.

– Det är liksom 26 omgångar som ska spelas och det kan hända oerhört många saker. Det är extremt svårt att se var vi kan stå i slutet på säsongen, säger Ward Wiklund.

– Vi försöker lägga säsongen i olika perioder och försöker ta en match i taget. Just nu var det en jätteprestation men det kan se helt annorlunda ut nästa helg (Anderstorp borta kommande söndag), säger han.

Hur många delar är säsongen uppdelad i och hur långt sträcker sig den som är påbörjad nu?

– Vi tittar en match i taget men har ett fast beslut för fyra matcher i taget. Vi får se hur nästa period ser ut – vi har inte delat upp det mer, säger han.

– Nu har vi bestämt fyra matcher och hur vi vill spela och målsättningar för det som vi vill bli bättre på i vårt spel. Vi kanske inte når upp till vissa punkter efter fyra matcher och då får det hänga kvar.

Handboll

Allsvenskan herrar

Kungälvs HK–OV Helsingborg

26–25 (13–11)

Målskyttar KHK: Emil Bramming 7 (2), Isak Hane 7, Hannes Rybo 3, Simon Örtelund 3, Alexander Regen 2, Henrik Rhåsson 2, Sebastian Wiik och Adam Jöhnsson.

ANNONS