Ajdå – plötsligt tappade Kungälvs HK allt i Vinslöv

Kungälvs handbollsherrar var obesegrade i herrallsvenskan när man kom till Vinslöv och för att spela den tredje omgången. Det blev förlust med 22–30, trots en stark matchinledning.

ANNONS
|

Efter de två första matcherna i handbollsallsvenskan var Kungälvs handbollsherrar utan förlust. Laget låg på en tredje plats med en vinst och en oavgjord mot IFK Ystad och HK Varberg. Den tredje omgången bjöd på säsongens första nederlag borta mot Vinslövs HK.

Kungälv inledde matchen starkt och ledde med 5-4 efter de första tio minuterna. Därefter kom hemmalaget in i matchen på allvar och gjorde nio raka mål vilket gav en ledning med 14-5. KHK lyckades aldrig komma ikapp efter att Vinslöv ryckt ifrån i målprotokollet.

– Vi startar matchen jättefint, sen får de energi samtidigt som vi börjar göra halvdåliga avslut. De trummar på efter det, säger tränare Thomas Bredenfeldt när Kungälvs-posten ringer upp efter matchen.

ANNONS

Bredenfeldt säger att en bortamatch mot Vinslöv är en tuff uppgift, särskilt om man inte är hundra procent fokuserad. Dock att det var bristen på fokus som var anledningen till förlusten är han inte helt säker på.

– Det är lätt att säga nu efter matchen när man tittar på siffrorna. Vinslöv är skitbra idag, det får man inte ta ifrån dem.

Nästa match spelas hemma i Mimershallen mot HIF Karlskrona den 8e oktober. Lagkapten Alexander Regen hoppas på en bättre prestation i kommande match, särskilt i försvarsspelet.

– Vi spelar ett högre försvarsspel nu än vad vi gjort tidigare, det har sett helt okej ut förutom idag. Vi har mycket kvar att jobba på, säger han.

Kungälvs HK har haft en tuff inledning på säsongen med tre svåra matcher. Trots hög svårighetsgrad och två bra prestationer är Regen inte nöjd.

– Det har känts bra fram tills idag. Vi har tre poäng på lika många matcher, jag hade gärna sett att vi hade i alla fall två till, säger han.

Handboll

Vinslövs HK – Kungälvs HK 30–22 (14–9)

Mål: Hannes Rybo 7, Tobias Johansson 5, Daniel Wester 3, Henrik Rhåsson 2, Alexander Regen 2, Walter Elonsson, Isak Hane, Emil Lennartsson.

ANNONS