Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Abrahamsson är tillbaka i målet: ”Väldigt gött”

Nästan ett år efter korsbandsskadan är Peter Abrahamsson tillbaka igen. Återkomsten i allsvenskan har hittills inneburit nio poäng på tre matcher.

Elva månader efter den korsbandsskada han ådrog sig i mötet med Djurgården i augusti är Ytterbybon Peter Abrahamsson tillbaka i målet.

– Det är såklart väldigt gött att äntligen kunna spela igen. Det har en varit lite seg period, berättar Abrahamsson och fortsätter:

– Matcherna nu har varit helt okej. Lite ringrostigt, men det har ändå flutit på bra och två segrar är ju skönt med det läget vi har varit i tabellen.

Tre raka segrar för Peter

Häcken har hittills haft en tung säsong. Men laget har nu tagit fyra raka segrar och börjat klättra i tabellen. Peter har spelat i de tre senaste av de matcherna, mot AIK (2-1), Kalmar (3-2) och Norrköping (1-0).

Förutom Peter Abrahamssons återkomst mellan stolparna har laget även bytt tränare sedan i våras. Andreas Alm har lämnat och Per-Mathias Högmo har tillträtt i hans ställe.

– Det är fortfarande fotboll vi spelar. Men det är lite nytt och en ny röst. Per-Mathias (Högmo) har ändrat lite principer och så kring hur han vill att vi ska spela. Även om vi inte spelat superbra har vi vunnit två matcher vilket är skönt, säger Abrahamsson.

Förstavalet igen

Under tiden Peter Abrahamsson har varit borta har målvaktsansvaret i Häcken axlats av inlånade Pontus Dahlberg. Men nu är han tillbaka i Watford och huvudansvaret ser återigen ut att vila på Abrahamsson.

– Det verkar väl så. Sen måste jag prestera för att få fortsätta spela. Det är inte bara att stå där, då är säkert Jonathan (Rasheed) sugen på att spela. Jag har fått förtroende så det är bara att göra det så bra som möjligt.

– Förhoppningen är väl att ta vid när där man slutade, då var det jag som stod. Än så länge tycker jag det har gått bra och jag har skött mig helt okej. Då kanske det är naturligt att det blir så att jag står.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.