Tom Bergsten Meijer, Henrik Ohlén, Julius Ohlén, Christofer Eliasson, Bror Fingal, Lena Ohlén, Vilmer Jambrén och Tuva Engverth i Marstrands IS, under föreningens första sammandrag med fotbollsmatcher sedan omstarten 2017..
Tom Bergsten Meijer, Henrik Ohlén, Julius Ohlén, Christofer Eliasson, Bror Fingal, Lena Ohlén, Vilmer Jambrén och Tuva Engverth i Marstrands IS, under föreningens första sammandrag med fotbollsmatcher sedan omstarten 2017.. Bild: Knut Bergsten

109-åring väckt till liv – Marstrands IS spelade fotbollsmatch igen

Efter 30 år händer det igen. Marstrands IS har spelat fotboll i tävlingssammanhang.

ANNONS
|

Marstrands Idrottssällskap bildades för första gången 1912 och körde fram till i slutet av 80-talet, då fotbollslaget som gick under namnet IFK Marstrand lade ner. 2017 ombildades föreningen av några föräldrar som ville dra igång fotbollsverksamhet för de yngsta på Koöns fotbollsplan (Marstrands IS ska inte förväxlas med Marstrands BK, som startade ett division 7-lag i år).

I helgen bar initiativet frukt med att för första gången spela matcher Marstrands IS-dressen vid ett sammandrag på Yttern, med över 50 anmälda lag. Marstrands-laget spelade i P2014, men bestod både av pojkar och flickor födda 2014 och 2015.

Julius Ohlén, Tom Bergsten Meijer, Tuva Engverth och Bror Fingal i Marstrands IS.
Julius Ohlén, Tom Bergsten Meijer, Tuva Engverth och Bror Fingal i Marstrands IS. Bild: Lena Ohlén

– Vi mötte lag från Kareby, Kode, Ytterby samt IK Kongahälla. Vi i föreningen hoppas självklart på att laget som vi nu lagt grunden till, kommer att fortsätta träna ihop samt att vi också kan intressera barn i området runt Marstrand att spela för Marstrands Idrottssällskap. I dagsläget har vi ett mixlag med pojkar och flickor födda 2014 och 2015, och ambitionen är i nästa steg att bygga på lag underifrån, berättar Lena Ohlén, som är både tränare och ordförande i klubben och en av initiativtagarna till att starta om Marstrands IS.

ANNONS

I dagsläget har Marstrand lekfull fotbollsträning från förskolenivå.

– Det är dessa barn som ska lägga grunden till nästa lag som bildas, säger Lena Ohlén.

ANNONS