Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det tog två minuter för Hannes Asp att hamna i utvisningsbåset i debuten. I övrigt var det kul att spela premiär, trots förlust mot Bäcken. Isac Tonsjö (till höger) hade däremot känningar och fick stå över. Bild: Niklas Ohlson
Det tog två minuter för Hannes Asp att hamna i utvisningsbåset i debuten. I övrigt var det kul att spela premiär, trots förlust mot Bäcken. Isac Tonsjö (till höger) hade däremot känningar och fick stå över. Bild: Niklas Ohlson

Övertänt och roligt – så var Hannes seniordebut med KIK

Kungälv hockey ledde premiären efter halva matchen. Sedan vände Bäcken.

Det skulle bli en svår premiär. Det visste de flesta redan på förhand. Bäcken har varit ett topplag i hockeytvåan de senaste säsongerna, ibland med flera före detta KIK-inslag i sin line up. Men det var inget Kungälv brydde sig om, särskilt inte i år då KIK har plockat in två duktiga spelare i Oskar Thor och Arwid Johansson från just Bäcken.

Det tog knappt två minuter för Oliver Gabay att utan assist sätta säsongens första mål för Kungälv hockey. Och dryg två minuter för laget att åka på den första utvisningen. Det var återvändaren Hannes Asp som fick sitta av två minuter ihop med en motståndare efter varsin crosschecking.

– Man är lite övertänd i början. Det hör till en premiär, säger Hannes Asp, som gjorde sin första tävlingsmatch som seniorspelare.

– Det var roligt och en annan typ av hockey än i juniorlaget. Det var speciellt, särskilt som det gått lång tid sedan vi spelade match senast.

Sedan hände inget mer målmässigt i perioden.

I andra perioden var Bäcken lika snabba med att kvittera, 1–1 kom efter 1.36. I mitten av andra gav Rasmus Hultfelt Kungälv ledningen igen, efter förarbete av Douglas Edhage och Oliver Gabay.

Oliver Gabay satte Kungälvs första mål för säsongen. Bild: Linus Olsson
Oliver Gabay satte Kungälvs första mål för säsongen. Bild: Linus Olsson

Där var det slut på det roliga för KIK. Fyra minuter senare kvitterade Bäcken och i tredje perioden kom två hemmamål till, varav det sista i tom kasse.

– Vår prestation går upp och ner. I första perioden var vi bra, där borde vi stänga matchen. Men vi har oflyt och sätter inte våra lägen. Bäcken får några skitmål och får lite att gå på. Det kostar oss matchen till slut.

Kungälvs får ladda om snabbt. På onsdag är det prestigederby mot Stenungsund.

– Hemmapremiär, derby och en viktig match redan i andra omgången. Spelar vi som i första perioden kommer det att gå bra. Vi vill upp på vinnarspåret, säger Hannes Asp,

Ishockey

Hockeytvåan södra A herr

Bäcken HC – Kungälvs IK 4–2 (0–1, 2–1, 2–0)

Mål: Oliver Gabay, Rasmus Hultfelt.

Bra: Kedjan med Olvier Gabay, Rasmus Hultfelt och Douglas Edhage.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.