Jubel i Kungälv hockey.
Jubel i Kungälv hockey. Bild: Linus Olsson

Äntligen en urladdning, Kungälv hockey

Kungälv hockey tog tredje raka segern. Det kom efter säsongens första urladdning när KIK körde över seriejumbon Trollhättan.

ANNONS
|

Trollhättan genomgår en generationsväxling och har haft det riktigt tufft i seriestarten. Det var inget faktum som Kungälvs IK tänkte visa någon större barmhärtighet inför.

Det tog bara två minuter innan Erik Tönder visade var målet står. Efter det hängde lagkamraterna på och följde hans mönster. Det skulle bli sex mål till, samt ett tröstmål för Trollhättan – och seger 7–1 för Kungälv, som tidigare slagit Hisingen och Stenungsund med uddamålet 2–1.

Klasskillnaden visades inte bara i målprotokollet, utan även i skottstatistiken. Kungälv drog i väg 66 skott mot gästernas kasse, Trollhättan svarade med 16 i motsatt riktning.

– Räknat i målchanser skapade vi 39 chanser och Trollhättan fem. Det är lite mer relevant statistik, konstaterar Kungälvs tränare Hannes Eriksson.

ANNONS
Kungälvs tränare Hannes Eriksson.
Kungälvs tränare Hannes Eriksson. Bild: Linus Olsson

Han brukar vara hes efter (de täta) matcherna. Den här matchen behövdes inte coachrösten gå på högvarv, utan spelarna skötte det själva och stämman lät nöjd och len.

– Vi kände redan från start att det inte var något att snacka om. Vi gjorde tre mål ganska snabbt. Vi låg på i alla tre perioden och skapade chanser. Trollhättan hade en jätteduktig målvakt (Philip Lönn). Utom honom hade det utan tvekan blivit tvåsiffrigt.

Hannes Eriksson fortsätter:

– Tre poäng var det enda som gällde. Vi spelade den mesta delen av de 60 minuterna som ett lag. Annars är det lätt att ta pucken och försöka göra allt själv. Nu gick pucken mellan lagkamraterna och det gillar jag att se. Skönt också med flera olika målskyttar.

Hockeytvåan börjar redan nu delas upp i två skikt. Fem lag har nio poäng efter fyra matcher, däribland KIK. Stenungsund har tre poäng som del plockade av Trollhättan, som tillsammans med Hisingen parkerar på noll.

– Vi möter Grästorp redan på fredag. Vi ser fram emot att åka dit och spela. Det är ett duktigt lag.

Ishockey

Hockeytvåan södra A herr

Kungälvs IK – Trollhättans HC 7–1 (3–0, 1–0, 3–1)

Mål: Oliver Gabay 2, Erik Tönder, Filip Steussloff, Sebastian Marcusson, Hannes Asp, Arwid Johansson.

Bra: Laginsatsen.

Publik: 184.

ANNONS