Ytterby slog Landvetter efter Sophie Eliassons dubbel

Det blev Ytterby som gick segrande ur mötet med Landvetter i division 2 nordvästra Götaland dam i fotboll på bortaplan, med 4–2 (2–1).

|
Landvetter IF 2003 förlorade mot Ytterby IS dam

– Kanske inte världens bäst genomförda match, men ibland i detta skedet av säsongen så är poängen viktigare än prestationen. Sophie Eliasson, född 2005, gjorde sin första start i division 2 och firade med två mål, tyckte Ytterbys tränare Magnus Carlund, efter matchen.

Landvetter tog en tidig ledning. Smilla Engman slog till, redan i 15:e minuten.

Ytterby kvitterade till 1–1 i 17:e minuten, genom Tilda Persson.

Ytterby tog också ledningen i 25:e minuten, genom Sophie Eliasson. Direkt efter pausen gjorde Sophie Eliasson mål på nytt och ökade Ytterbys ledning.

Med sex minuter kvar att spela reducerade Landvetter genom Ester Lind. Mer än så blev det dock inte för Landvetter.

Men med fem minuter kvar att spela ökade Ytterby ledningen genom Emma Åkerström. Åkerström fullbordade därmed Ytterbys vändning. Det fastställde segern till 4–2

Ytterby har tre vinster, en oavgjord och en förlust på de fem senaste matcherna och är på femte plats i serien.

I sista matchen möter Ytterby Zenith borta på lördag 8 oktober 14.15.