Ytterby rubbade inte Åsa – kvar på kvalplats

Efter förlust, 1–2 (0–0), på hemmaplan i division 3 sydvästra Götaland herr mot Åsa är läget fortsatt prekärt för Ytterby US.

|
Ytterby IS förlorade mot Åsa IF fotboll

Första halvlek blev mållös, men i andra halvlek var det bortalaget Åsa som avgjorde matchen. Åsa tog ledningen i minut 60, men Tim Stolt Hermansson kvitterade tre minuter senare.

Den glädjen varade i sju minuter. Då svarade gästerna med ett andra mål och resultatet 1–2 stod sig matchen ut.

Ytterby ligger kvar på nionde plats som betyder negativt kval med sina 20 poäng, men det finns totalt fyra lag på samma poäng, både över och under strecket. De tre slutomgångarna ser ut att bli en rysare.

Noterbart är att Kortedala är uteslutet efter w.o. och eventuellt inspelade poäng mot det laget faller bort när serien räknas samman.

Nästa motstånd för Ytterby är Halmia. Lagen möts lördag 17 september 13.00 på Ytterns IP.