Ytterby ledde i halvtid – men tappade i andra mot Eriksberg

I halvtid ledde Ytterby matchen på hemmaplan i division 2 nordvästra Götaland dam i fotboll mot Eriksberg med 2–1. Men i andra halvlek jobbade sig Eriksberg in i matchen, och kvitterade. Matchens slutresultat blev 2–2.

|

– Vi gör kanske höstens bästa match och det är surt att det inte räcker till 3 poäng. Vi är väldigt överlägsna i första halvlek och ledningen var då i underkant. De kommer upp i nivå i andra och matchen byter lite karaktär. Sammantaget så är vi det bättre laget för dagen med bland annat två bollar i trävirket, men oerhört besvikna över resultatet, kommenterar Ytterbys tränare Magnus Carlund matchen.

Gästerna Eriksberg startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fem minuter slog Paulina Brusberg till.

Ytterby kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Cecilia Byberg, i nionde minuten.

Ytterby tog också ledningen i 36:e minuten, genom Elin Anderberg. Direkt efter pausen gjorde Jessica Sabel mål och kvitterade för Eriksberg. Det fastställde slutresultatet till 2–2.

Ytterby har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Eriksberg har en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det här var Ytterbys fjärde oavgjorda match den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är Ytterby på sjätte plats i tabellen, medan Eriksberg är på femte plats.

Nästa motstånd för Ytterby är Lerum. Lagen möts lördag 24 september 13.00 på Ytterns IP.