Wilda Ejderfalk klev fram i skadedrabbat KS bandy

KS bandy har ett halvt lag på skadelistan. Som tur var finns några veteraner på en passnings avstånd. Det hjälpte för att vinna mot Sunvära.

ANNONS

Mot Sunvära saknades målvakterna Elena Schulz, som åkte på en hjärnskakning mot Skirö, och Hanna Liw. Då klev Elin Johansson, senast i Vänersborg, tillbaka in mellan stolparna och tränaren Annika Lundberg tog på sig att vara reservmålvakt för andra matchen i rad. Bland utespelarna kunde inte Anna Egeberg, Evelina Sköld, Vilma Skoglund Olsson och Hanna Björkestam medverka på grund av skador.

– Vi hoppas att de är tillbaka så snart som möjligt, säger Wilda Ejderfalk, frisk tvåmålsskytt i KS bandy.

För att fylla luckorna i truppen tog evighetsmaskinen Emma Kronberg, 40 år, på sig matchtröjan igen och gjorde comeback, för vilken gång i ordningen vet vi inte. Hon är 26 år äldre än lagkamraten Klara Fischer, född -08, som gjorde debut i elitserien och fick dessutom göra sitt första mål.

– Klara gjorde det väldigt bra. Och Emma spelade som oss andra, men hon gör det alltid bra varje gång hon kommer tillbaka.

Du debuterade också i den åldern som Klara är i. Hur var det att gå in som ung tonåring och spela A-lagsbandy?

– För mig var det inte jättespeciellt. Vi var unga allihop. För Klara är det lite annorlunda, vi är lite äldre. Fast det var nog nervöst att komma in och spela, tror Wilda Ejderfalk.

Matchen då? Sunvära, som inte har tagit en enda poäng ännu, tog ledningen efter sex minuter.

– I första halvlek spelade vi inte så som vi vill och Sunvära gjorde det bra också, säger Wilda Ejderfalk, som svarade för KS bandys kvittering strax innan paus.

Laget tog sig ett ordentligt snack i paus. Det tog 56 sekunder för KS bandy att ta ledningen, sedan rann det på till 5–1 som blev slutresultatet.

– Det blev väldigt mycket bättre, tycker Wilda Ejderfalk

KS bandy får njuta en kort stund innan det är fullt blås igen. På lördag väntar mästarlaget Villa Lidköping på bortaplan, som slog Sunvära med 25–0 i premiären och följde upp med 10–1 mot Uppsala.

Bandy

Elitserien dam

KS bandy – Sunvära SK 5–1 (1–1)

Mål: Wilda Ejderfalk 2, Linn Svensson, Iri Brattkull, Klara Fischer.

Bra: Klara Fischers debut.

LÄS MER:Delaktighet och full fart när KS bandy växer i eliten

LÄS MER:Schulz storspel stoppade inte Selbekk – sänkte KS bandy

ANNONS