Victor Lindblom skadad – och även hans ersättare

IFK Kungälvs förstemålvakt Victor Lindblom är knäskadad och lär missa seriestarten. I stället var tanken att låna in en backup från Gripen. Men även han är skadad.

ANNONS
|

Det hände på träningen när Victor Lindblom gjorde vanlig parad.

– Det kändes inte så mycket, men sedan kunde jag inte sträcka på benet. Jag misstänkte menisken eller någon typ av låsning, berättar IFK-målvakten.

Det visade vara en skada på menisken och krävdes operation.

– Det var tur att jag fick en snabb tid för operation. Det löste sig jättebra. Jag klarade mig bra och hoppas att deras prognos på sex veckor ska gälla, säger Victor Lindblom, nyopererad med begränsad rörlighet, men likväl på jobbet som socialpedagog och bandyinstruktör på Mimers hus gymnasium.

Sex veckor fram i tiden gör att vi hamnar i början av november, när bandyallsvenskan precis har dragit i gång. Axel Garstam har flyttat till Karlskrona, så nu finns bara juniorer att tillgå bakom Lindbloms målvaktskollega Jimi Corneliusson. Samtidigt ska IFK Kungälv fylla målvaktskvoten i A-laget, division 1-laget och P19-laget. Två målvakter räcker inte för det.

ANNONS

Tänkt backup skadad: ”En bristning”

Den tänkta lösningen var ett lån av Gripens finske målvakt Isak Skog, via ett utvecklingsavtal. En win-win-situation för både Gripen, IFK Kungälv och Isak Skog, som är en av tre målvakter som konkurrerar om en plats i nyblivna elitserielaget. 22-åringen var med och förde upp Trollhätte-laget i högsta serien i vintras och blev finsk mästare med Akilles 2021.

– Han skadade sig i söndags på en match mellan Gripen och Västerås. Det var en bristning på insidan låret. Jag har pratat med honom och med Jocke Hedqvist i Gripen. Vi ska höras igen och vi får göra värderingen då. Kanske måste vi rekrytera en annan målvakt, säger Anders Uhlin, tränare i IFK Kungälv.

En ny läkarundersökning ska ske den här veckan, sedan får IFK fundera på om det är idé att satsa på Skog eller någon annan målvakt.

Det gick däremot riktigt bra för Jimi Corneliusson i senaste träningsmatchen mot Lidköpings AIK. Han höll nollan i 7–0-segern borta mot den allsvenska rivalen Laik.

LÄS MER:IFK Kungälv + Kungälvs HK = sant – inleder samarbete

LÄS MER:IFK förlänger med talanger – två trotjänare tackar för sig

LÄS MER:Skyttekungen siktar in sig på ännu en säsong i IFK Kungälv

ANNONS