Uddamålsseger för Kongahälla som besegrade Ytterby B

Det blev uddamålsseger för bortalaget Kongahälla i matchen mot Ytterby B på Ytterns IP. Laget vann måndagens match i division 3 Göteborg B dam i fotboll med 3–2 (2–2). Viktoria Karlén stod för Kongahällas avgörande mål efter 54 minuter.

Kongahälla började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Amanda Carlsbogård till.

Kongahälla ökade ledningen till 0–2 tidigt i matchen, genom Josefine Hedén, i nionde minuten.

I 24:e minuten nätade Sofia Olsson, och reducerade åt Ytterby B.

Ytterby B kvitterade till 2–2 efter en knapp halvtimmes spel, genom Julia Allansson. Kongahällas Viktoria Karlén gjorde 2–3 i 54:e minuten. 2–3-målet blev matchens sista.

För Ytterby B gör resultatet att laget nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Kongahälla är på sjunde plats.

Kongahälla tar sig an Älvängen i nästa match borta fredag 6 maj 19.00.