Surte/Karebys trupp till Firda cup i Vänersborg.
Surte/Karebys trupp till Firda cup i Vänersborg. Bild: Patrik Strid

Surte/Karebys bandytjejer glänste i Frida cup

Den unga tjejbandyns högtidshelg är över. Surte/Kareby fanns så klart på plats i Frida cup i Vänersborg.

ANNONS

Surte/Kareby åkte till Vänersborg med två lag. F11-tjejerna (födda 2012 och yngre) spelade sex matcher, med motstånd från Villa, Katrineholm, UNIK, Gripen, Höjden och Västerstrand. När allt lagt sig var Surte/Kareby tredje bästa lag av totalt nio i klassen.

F12-laget (födda 2011) spelade grundserie mot Ullern, Ready, Västerås och Stabæk och tog sig vidare till slutspel. Där vann Surte/Kareby mot Ready i kvartsfinalen, Snarøya i semin och i finalen väntade Stabaek. Finalen blev en jämn historia som tvingades till ett straffavgörande. Där var Stabaek kyligast och tog hem Frida-pokalen.

– Spelarna är förstås egentligen värda ett eget kapitel, men låt oss sammanfatta genom att berätta att vi ledare fick njuta av en stegrande formkurva ju längre cupen led, ökad delaktighet av alla, fantastiska prestationer i form av TV-räddningar, genom- och ikappåkningar, proppbrytningar, förstagångsmålskyttar, en massa istid, nya norska uttryck – njuta kanske aningen starkt uttryckt – och härlig gemenskap, hälsar ledarduon Rikard Svensson från Kareby IS och Per Bokvist i Surte BK, som passar på att ge en eloge till arrangörsklubben IFK Vänersborg.

ANNONS
ANNONS