Sju spelare från KS bandy under landslagsluppen

KS bandys unga talanger har ögonen på sig. Sju spelare finns med när F17- och F21-landslagen har sitt första läger i Rättvik 9-11 september.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Två spelare år uttagna till F17-landslaget och fem till F21-landslaget, säsongens första förberedelseträff inför kommande landskamper och mästerskap.

– Jag är inte förvånad, jag tycker att det är helt riktiga uttagningar, även om jag tycker vi kunde haft några till. Det är fler som knackar på dörren. Våra F17-spelare (Felicia Larsson och Wilma Skoglund Olsson) har varit med i elitserien och fått rutin där. Nu får de vara med och visa upp sig, vi får se hur långt det räcker, säger Annika Lundberg, tränare i KS bandy och tidigare förbundskapten för både för flicklandslag och damlandslag.

Nytt för i år är F21-landslaget, som är ett steg mellan F17-landslaget och damlandslaget för att fylla ett tomrum.

Täcker stort åldersspann

– Det har varit svårt innan, för det är stora åldersspann. Tidigare fanns F19-landslaget, Presslandslaget och Utvecklingslandslaget. Nu har de tagit upp det här, för att det varit för tufft att gå från F17 till damlandslaget. F21 täcker det spannet, menar Annika Lundberg.

KS bandy har börjat gå på is i Vänersborg.

– Det har varit en tuff försäsong. Elin Egeberg och Karin Svensson har kört fysen och konditionen. Man märker att det har gett resultat och ser på isen att de har fått i gång musklerna. Sedan är de i den åldern att de kan utvecklas bara över ett sommarlov och hamna rätt. Det ser bra ut och det är jättepositivt.

KS bandys spelare i landslagen

F17

Felicia Larsson

Wilma Skoglund Olsson

F21

Wilda Ejderfalk

Evelina Sköld

Wilma Fischer

Linn Svensson

Leah Roos

LÄS MER:En tränare blir tre i KS bandy – som värvar måltjuv från rivalen

LÄS MER:Surte/Kareby svenska mästare i bandy – besegrade Villa Lidköping i finalen med 3–1

LÄS MER:Hektisk finalvecka avslutar säsongen för Surte/Kareby

ANNONS