Seger för Kungälv borta mot Nittorp

Kungälv vann mot Nittorp på bortaplan i HockeyTvåan södra fortsättning herr. Segersiffrorna skrevs till 4–2 (1–0, 2–2, 1–0).

|
Nittorps IK ishockey förlorade mot Kungälvs IK

Kungälvs assisterande tränare Michael Ekberg kommenterade matchen:

– En ganska slarvig och ostrukturerad match från vår sida idag. Men vi hittar ändå ett sätt att vinna och ta tre viktiga poäng. Hannes Ratkovic-Berndtsson i målet storspelar och är en stor del i att vi vinner ikväll.

Segern var Kungälvs fjärde på de senaste fem matcherna.

Kungälv tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Teodor Edhage framspelad av Douglas Edhage och Andreas Torkelsson. Kungälv inledde andra perioden med att göra 0–2 genom Ilja Zuckovs, innan Nittorp svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Emil Broström för framspelad av Oscar Ribbnäs och Jesper Karlsson efter 14.14.

I slutminuterna var det dock Kungälv som tog greppet. Gustav Martinson gjorde 2–3 efter 15.15, på pass av Andreas Torkelsson och Eric Österman. Kungälv punkterade matchen med ett 2–4-mål med 40 sekunder kvar att spela i tredje perioden genom Andreas Torkelsson på pass av Teodor Edhage och Carl Aronsson. 2–4-målet blev matchens sista.

Kungälvs Andreas Torkelsson stod för ett mål och två målgivande pass.

Nittorp har fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna.

För Nittorp gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Kungälv är på andra plats.

Kungälv tar sig an Nässjö i nästa match hemma onsdag 18 januari 19.00.