Schulz storspel stoppade inte Selbekk – sänkte KS bandy

Som väntat hade inte KS bandy mycket att sätta emot Västerås SK i elitseriepremiären.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Västerås SK har tappat en del spelare och kraft gentemot suveränerna Villa Lidköping och topplaget AIK. Men det är ändå en bra bit kvar för KS bandys tonåringar för att kunna rubba VSK.

Det tog mindre än två minuter för Västerås att få hål på KS bandy. Och drygt fem minuter för att öka på. I paus låg Kareby Surte-tjejerna under med 0–4. Efter paus ramlade det in fem till. Förra svenska mästaren från Kareby Charlotte Selbekk svarade för fyra av VSK-målen, samt en assist, när KS bandy fick åka hem med 0–9 i bagaget.

– Vi möter ett starkt Västerås, ett tippat topplag som fick till sitt spel idag. Vi fick ingenting att stämma, stod fel i defensiven och satte inte passningarna i offensiven, säger tränaren Annika Lundberg.

Trots nio i baken var det helt klart vem som var bästa KS-tjej: målvakten Elena Schulz.

– Hon storspelade. Utan henne hade det blivit mer. Hon blev matchens lirare hos oss och det var välförtjänt.

Det låter som att ni inte gjorde ert bästa?

– Nej, vi var inte vårt bästa idag, absolut. Det var långt ifrån, vi kan mycket bättre. Stundtals funkade det och blev bättre i andra, när vi ryckte upp oss och tog tag i det, säger Annika Lundberg.

Nästa veckan väntar Skirö hemma för KS bandy.

Bandy

Elitserien dam

Västerås SK – KS bandy 9–0 (4–0)

Bra: Elena Schulz i mål.

LÄS MER:Sju spelare från KS bandy under landslagsluppen

LÄS MER:Håll löftet och bygg arenan – här är de viktigaste frågorna för Kungälvsidrotten

LÄS MER:IFK Kungälvs allsvenska smakstart: ”Vi kontrollerar det hela vägen”

ANNONS