Revansch och tre poäng för Kungälv

Kungälv gick segrande från matchen i division 1 västra Götaland herr i innebandy när laget mötte Pixbo borta i Wallenstam Arena på fredagen.

|
Pixbo förlorade mot IBK Kungälv

Så såg det inte ut i lagens senaste möte då Pixbo vann med 11–5. Den här gången blev slutresultatet 2–6 (0–1, 0–3, 2–2).

– Dom hade inte alls samma lag idag samtidigt som vi täckte galet mycket skott idag. Vi hade dock kunnat göra 10 mål till men vi sparar de tills sista matchen för publikfest i Mimers, tyckte Kungälvs lagkapten Erik Andreasson, efter matchen.

Kungälv tog ledningen efter sju minuters spel, genom Hannes Andersson på pass av Erik Andreasson. Kungälv startade andra perioden bäst och gick från 0–1 till 0–4 genom två mål av Emil Boqvist och ett mål av Erik Andreasson tidigt i perioden. Pixbo reducerade dock till 1–4 genom Erik Johansson tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen av matchen.

Kungälv gjorde dock två snabba mål tidigt och gick från 1–4 till 1–6, målen av Sebastian Dahlbom och Simon Appelkvist. Målen punkterade matchen.

Arvid Skrapste reducerade förvisso, men närmare än 2–6 kom inte Pixbo. Kungälv tog därmed en säker seger.

Kungälvs Hannes Andersson stod för tre poäng, varav ett mål.

Med en omgång kvar är Pixbo på fjärde plats i tabellen, och Kungälv är på tredje plats.

Motståndare i sista omgången för Kungälv är Varla. Lagen möts lördag 9 mars 17.00 i Mimershus.