Kvalet är glömt – nu kör Kungälv hockey över Guts

Kungälv hockey tog en stabil seger och befäste platsen i de fyras gäng i getingboet i toppen.

ANNONS

Det var vinterns play off-motståndare Guts Finspång som var på besök i Oasen på onsdagskvällen. Östgötarna slog då ut Kungälv i tre matcher, nu är det KIK som är det klart bättre laget och tog sin andra seger i höst mot Guts.

– Deras tränare (Björn Olsson) gick till Mjölby och plockade med sig ett antal spelare. Det märks, Guts är ett helt annat lag, säger Kungälvs lagkapten Douglas Edhage.

Det märks även i KIK:s serie, där Mjölby är ett av topplagen och som möter Kungälv i ett dubbelmöte i slutet av serien, medan Guts sladdar i botten.

Dumma utvisningar

I Oasen tog Kungälv kommandot i första perioden och gick till en 2–0-ledning innan pausvilan, efter mål av Gustav Martinson och Teodor Edhage.

– Guts spelar väldigt defensivt och låter oss rulla mycket runt hörnen. Vi tog oss in i anfallszon och skapade lägen, vi försökte få till skott mot kassen för att hota lite mer. De ville ha oss på utsidan, säger Douglas Edhage.

Sedan var det lugnt ett tag sånär som på en del gruff.

– Det blev ett par dumma utvisningar från oss. Så blir det när vi slutar åka skridskor. Det får vi arbeta bort tills på söndag mot Mölndal. Det är en viktigt match. Vi ska försöka hålla dem borta. Det är en sexpoängsmatch, menar Douglas Edhage, med tanke på att Mölndal jagar en bra bit bakom, men kan få kontakt vid seger i derbyt och i en hängmatch de har till godo på Kungälv.

Med knappa tre minuter kvar punkterade Albin Berntsson matchen med sitt 3–0-mål.

Ishockey

Hockeytvåan södra A herr

Kungälvs IK – IK Guts Finspång 3–0 (2–0, 0–0, 1–0)

Mål: Gustav Martinson, Teodor Edhage, Albin Berntsson.

Bra: Albin Berntsson, som alltid jobbar 100 procent, och målvakten Tobias Falkenstedt som höll nollan.

Publik: 124.

LÄS MER:Stark andraperiod avgjorde för Kungälv Hockey

LÄS MER:Kungälv vann en men förlorade två poäng efter straffar

ANNONS